Google gaat Apple te lijf met gratis muziek

AP
Google wil muziekliefhebbers lokken met gratis radiostations, die deel gaan uitmaken van Google Play Music. De uitrol van de radiostations begint een paar dagen voor Apple Music van start gaat. Het gaat van start in de Verenigde Staten, vertelt Zahavah Levine van Google Play aan persbureau Bloomberg.

De nieuwe muziekstreamingdienst waar Apple op 30 juni mee begint, gaat vergezeld van een nieuw radiostation, dat 24 uur per dag uitzendt. Google gaat nu radiostations aanbieden die gebaseerd zijn op nummers die de gebruikers goed vinden. Ook komen er radiostations die in het teken staan van een bepaalde gemoedstoestand of een tijdperk. De luisteraars zullen wel zo nu en dan reclame te zien en te horen krijgen.

Google Play Music is standaard te vinden op Android-smartphones en is ook als iOS-app verkrijgbaar. Het is ook via het web te gebruiken. Volgens Levine maken veel mensen er geen gebruik van, omdat ze meteen hun betaalgegevens moeten invullen. Met de gratis variant hoopt Google dat meer mensen Google Play Music gaan uitproberen en uiteindelijk ervoor gaan betalen.