Gezichtsherkenning iPhone heeft moeite met onze ochtendlijke verschijning

Thinkstock
Wie er 's morgens net na het wakker worden op zijn/haar best uitziet, mag nu zijn/haar vinger opsteken. Vreesden we al... Ook de gezichtsherkenning van Apple ziet blijkbaar een lichte afwijking in onze ochtendlijke verschijning en weigert dan al eens de iPhone te openen.

Het liep al mis met het snufje van de gehypte gezichtsherkenning in september vorig jaar tijdens de presentatie van de iPhone X. Nochtans pocht Apple er graag mee dat het een van hun strafste technologische verwezenlijkingen ooit is. 

Maar ook dageliljkse gebruikers van Apples modernste smartphones botsen weleens op een haperende Face ID. 's Ochtends, bijvoorbeeld, als ons gezicht nog niet helemaal in de plooi blijkt te liggen. Dat is meteen ook hét grote verschil met onze vingerafdrukken: die blijven altijd dezelfde. 

In principe moet het systeem van gezichtsherkenning kunnen omgaan met make-up of baardgroei, maar al te plotse veranderingen nopen de iPhone tot het vragen van de bevestiging je identiteit via je paswoord of code. Zelfs in het donker moet Face ID werken. En ook als je een hoed of bril draagt, of je wangen vol scheerschuim hangen. Het systeem is zelflerend. 

Alleen dat ochtendgezicht wil - voorlopig - dus maar niet bij iedereen lukken. In het geval van de Chinese journaliste Connie Wang, die het euvel op Twitter "vernederend" vond, zou dat te maken hebben met haar licht gezwollen aangezicht 's morgens. Dat zou haar ogen er dan weer anders doen uitzien. Ook bij anderen die met het probleem kampen, zouden de ogen inderdaad cruciaal zijn. iOS12 zou meer dan één gebruiker toelaten voor de gezichtsherkenning. Dan kan je je lief ochtendsmoeltje als aparte user installeren en is het probleem van de baan.

photo news6 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Marc Wouters

  Ja nanny Apple wil dat jullie op tijd gaan slapen zodat jullie er fris uit zien, anders niet spelen op de iPhone.

 • Noa Marien

  Ben een heel grote fan van Apple incl iPhone X - maar het is waar : face ID werkt 90 % NIET...

 • Jack Dereder

  Vingerprint en gezichtsherkenning zijn leuke gadgets maar ze verminderen de beveiliging van je toestel. Een klassiek wachtwoord in een volzin met cijfers en letters blijft het veiligst

 • Jeroen De Vos

  Probleem is eerder dat de mensen net als ze wakker zijn hunne iPhone X vlak voor hun gezicht houden. iPhone iets verder (op normale afstand) houden en face is werkt hier perfect wanneer dan ook.

 • cedric van nyevelt

  mensen overdrijven en beetje en willen precies alleen nog maar nog imperfectie uitzoeken en hoe iets aan te klagen zoeken