Dit zijn de prijzen van de drie nieuwe iPhones, waaronder de duurste ooit

CEO Tim Cook tijdens de voorstelling van de nieuwe generatie iPhones.
AFP CEO Tim Cook tijdens de voorstelling van de nieuwe generatie iPhones.
Apple liet vanavond drie nieuwe iPhones op de wereld los, waaronder de duurste iPhone ooit en een goedkopere budgetoptie. De twee topmodellen kunnen besteld worden vanaf nu vrijdag, voor het zachter geprijsde instapmodel is het nog wachten geblazen tot 19 oktober. Dit moet je in ieder geval weten voor je een bestelling plaatst.

Vanavond onthulde Apple voor het eerst de nieuwe generatie iPhones. Het gaat om de paradepaardjes iPhone Xs en de iPhone Xs Max enerzijds en de goedkopere iPhone Xr anderzijds. We zetten de specificaties, prijzen en besteldata hieronder voor je op een rijtje. 

Wil je nu al kans maken op één van de gloednieuwe iPhones? Dat kan: Het Laatste Nieuws geeft namelijk twee topmodellen weg! Meld je aan met je HLN-profiel en neem deel aan onze wedstrijd. Deelnemen kan nog tot 20 september om 23.59 uur. Herlees hier ons liveblog van de voorstelling.

iPhone Xs en iPhone Xs Max

De iPhone Xs wordt uitgerust met een oledscherm met een schermdiagonaal van 5,8 inch (14,7 centimeter), terwijl het oledscherm van de iPhone Xs Max maar liefst 6,5 inch (16,5 centimeter) zal meten.

De telefoons lijken als twee druppels water op hun voorganger, de iPhone X, maar hebben enkele kleine
updates meegekregen. Zo zou de reusachtige iPhone Xs Max maar liefst anderhalf uur langer meegaan bij normaal gebruik door de gigantische batterij. De iPhone Xs houdt het een bescheiden halfuurtje langer vol dan de iPhone X. 

Beide draaien op een
nieuwe processor, de A12, wat de toestellen nog sneller moet maken. Aan de achterkant zit een dubbele 12 MP-camera, terwijl Apple het aan de voorkant op een camera van 7 MP houdt. Daarnaast komen de telefoons naast het zilver en het 'space'-grijs nu ook in een gouden uitvoering.

De iPhone Xs en de iPhone Xs Max.
REUTERS De iPhone Xs en de iPhone Xs Max.

Prijzen

Voor de iPhone Xs tel je 1.159 euro neer voor de standaarduitvoering met 64 GB. Het model met 256 GB kost 1.329 euro, terwijl het model met 512 GB je 1.559 euro zal kosten. 

De iPhone Xs Max doet daar nog een schepje bovenop. Voor de 64 GB-versie betaal je 1.259 euro, voor de 256 GB-versie al 1.429 euro en voor het peperdure model met 512 GB zul je maar liefst 1.659 euro op moeten hoesten. Dat maakt de iPhone Xs Max de duurste iPhone ooit. Die titel was voorheen voor de iPhone X, die in de goedkoopste uitvoering 1.159 euro kostte na de lancering in 2017.

Bestellen kan op de website van Apple vanaf 14 september om klokslag 9.01 uur. Eén week later zouden de telefoons in de VS al in de winkelrekken moeten liggen. Wanneer ze daarna in België arriveren, is niet zeker. CEO Rik Vrancken van Switch Apple Premium Reseller verklaart dat nog wel even kan duren. "Normaal gezien duurt het daarna nog zeker twee tot drie weken tot de toestellen in ons land aankomen," vertelt de topman. "Bovendien gaat het in het begin om een beperkte oplage."

De iPhone Xs.
EPA De iPhone Xs.

iPhone Xr

De iPhone Xr is de derde telefoon die Apple voorstelde, en de goedkoopste van het trio. Het toestel krijgt een 6,1 inch (15,5 centimeter) LCD-scherm mee en een aluminium en glazen frame. Aan de achterkant huist een 12 MP-camera, en ook de Xr draait op een A12-processor. De iPhone Xr krijgt de meeste kleurtjes mee: wit, zwart, blauw, geel, koraal en rood. 

De iPhone Xr is verkrijgbaar vanaf 859 euro voor 64 GB opslagruimte. Anders dan bij de Xs of Xs Max, is er ook een versie met 128 GB die je 919 euro zal kosten. Voor het model met 256 GB tel je 1.029 euro neer. Er is voorlopig geen model met 512 GB aan opslagruimte.

In tegenstelling tot de iPhone Xs en Xs Max, kan je de iPhone Xr pas bestellen vanaf 19 oktober om 9.01 uur. Het is ook niet zeker of alle kleuren meteen beschikbaar zijn. 

De iPhone Xs Max is de duurste iPhone ooit, maar toch zijn er veel fans die met plezier 1.259 euro en meer neertellen voor het nieuwe toestel. Zou jij hetzelfde doen? 

De iPhone Xr (rechts) naast de iPhone 8 Plus (links).
AFP De iPhone Xr (rechts) naast de iPhone 8 Plus (links).

TIP: Vergelijk alle prijzen van iPhone toestellen op Tweakers.be
142 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Guy Lavrijssen

  kristof zuttermann, mensen die zo'n dure iphone kopen hebben al 2 huizen

 • KRISTOF ZUTTERMAN

  Zet daar eens een Pocophone F1 naast,en dan zullen die mensen die denken dat het gerechtvaardigd is om zo'n prijzen te betalen wel anders piepen. Mi flagship smartphones hebben ook 5 jaar software updates en zijn heel duurzaam.Er zijn er die onnodig veel geld uitgeven aan bepaalde dingen,en er zijn er die sparen voor hun derde huis ondertussen!

 • michel van dam

  Het gaat hier toch om de nieuwe prijzen van de nieuwe iPhone, en niet over die rommel wat jezelf hebt gekocht!

 • Roger Poot

  Mijn gsm heeft 49 € gekost en die gaat al 7 jaar mee.

 • Marc Wouters

  Bernd Vaes, je hebt gelijk, maar normen veranderen. Wij hadden in de jaren 90 een PC die meer dan 100.000 Bfr. kostte. En daar kon je eigenlijk niks mee in vergelijking met wat je met een telefoon vandaag kan. Wat niet wil zeggen dat ik ooit zoveel ga uitgeven aan een telefoon.