Apple wint rechtszaak tegen Chinese producent van 'Mi Pad'

Lei Jun, CEO van Xiaomi.
EPA Lei Jun, CEO van Xiaomi.
Apple haalt zijn slag thuis tegen de Chinese fabrikant Xiaomi, die in Europa een tablet onder de noemer 'Mi Pad' op de markt wilde brengen. Volgens het Gerecht van de Europese Unie lijkt de naam te fel op de iPad van Apple. Xiaomi kan wel nog bij het Hof van Justitie beroep aantekenen tegen de beslissing.

De naam 'Mi Pad' lijkt zowel visueel als fonetisch te veel op iPad, oordeelde het Hof in Luxemburg. De merknaam kan dus niet in Europa beschermd worden. Als de Chinezen beslissen om het product toch op de markt te brengen, riskeren ze een rechtszaak van Apple.

Voor Xiaomi is het al de tweede keer dat het in het zand bijt: een eerdere poging in 2016 om het merk te deponeren bij het Europees Bureau voor Intellectuele Eigendom, mislukte eveneens.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jurgen Van Den Bergh

    Kopiëren is als een tweede natuur voor een Chinees. Werkelijk alles kopiëren ze. Kijk eens naar de auto's die ginds van de band rollen. Allemaal met de ogen gepikt van Europese constructeurs. En ze zijn er nog niet verlegen voor ook.