Apple vraagt zwarte studenten winkel te verlaten "uit vrees dat ze iets zouden stelen"

Werknemers van de Apple Store in Melbourne, Australië hebben drie zwarte studenten onbeschoft uit de winkel gezet "uit vrees dat ze iets zouden stelen".

Het incident werd op camera vastgelegd en gaat sinds dinsdag de wereld rond. In het korte filmpje horen we de bewakingsagent van de Apple Store het volgende zeggen: "Ze zijn bang dat jullie iets zouden stelen". 

"Waarom zouden we iets stelen", vraagt één van de drie verbaasd. Maar het besluit van de bewakers staat vast: de studenten geboren in Somalië en Soedan moeten het pand verlaten.

Apple heeft aan Mashable laten weten dat ze diversiteit hoog in het vaandel dragen en dat iedereen welkom is in de winkels. Verder belooft het bedrijf nog een onderzoek naar het incident in de bewuste Apple Store. 

Ese (15) was erbij toen het groepje uit de winkel werd gezet. Hij benadrukt dat er geen reden was om hen buiten te zetten en dat het een racistische zet was. 

De dag na het incident ging het groepje terug naar de winkel samen met schooldirecteur Nick Scott. Daar kregen ze dan toch verontschuldigingen, maar de manager van de winkel zei naar verluidt dat de uitspraken uit de context waren getrokken.