Apple verhoogt beloning voor het vinden van fout in systeem naar 1 miljoen dollar

AP
Wie een gat vindt in de beveiliging van Apple-producten, kan daar meer geld mee verdienen. Apple verhoogt namelijk de premie voor het vinden en melden van kwetsbaarheden, de 'bug bounty'. Hoe groter het gevaar, hoe hoger de beloning, met een maximum van 1 miljoen dollar, omgerekend bijna 900.000 euro. Nu is de hoogste vergoeding 200.000 dollar, aldus Apple.

Wie een kwetsbaarheid vindt in een systeem dat nog niet op de markt is, kan 50 procent extra beloning krijgen bovenop de reguliere vergoeding. Het moet onderzoekers stimuleren om naar Apple te stappen en niet naar de zwarte markt, of te zwijgen.

Apple kwam drie jaar geleden met een beloning voor het vinden van gaten in het besturingssysteem iOS. Dat wordt nu uitgebreid naar macOS, iPadOS, tvOS, watchOS en iCloud, dus voor iPads, Macs, MacBooks, Apple TV en Apple Watch.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Cletus Clint

  Tja, heb Galaxy S8+, kan niet direct bedenken welke problemen daar mee zijn. Ja de app op de PC is in QUERTY. Maar gow ja, Apple heeft niet eens zo een app.

 • Walter Van Criekinge

  Als je met de Samsung S6-7-8-9 gemiddeld 2 jaar hebt gewerkt heeft het wel lang geduurd voor er problemen waren om over te stappen. Ik begrijp trouwens niet wat er labiel is aan een niet Apple, heb nog nooit van iemand gehoord dat zijn smartphone crashte, misschien bij iemand met complexe rekenbladen op zijn GSM... maar wie doet dat ?

 • mike milan

  Apple door vele nagemaakt;nooit geëvenaard!

 • Dirk Saenen

  Willy Plattiau : wat je dus zegt is dat Samsung niet stabiel is, maar dat je wel 4 toestellen na mekaar hebt gekocht... Wat zegt dat over jou, eigenlijk ? PS : ik gebruik zelf géén Samsung.

 • Willy Plattiau

  Ja ik heb ook jaren met Android Samsung S6-7-8-9 ik heb ze alllemaal gehad en niet met de minste gewerkt maar door de vele software problemen en toestelproblemen ben ik tot conclusie gekomen dat Apple veel stabieler draait en veel minder problemen, dat ze te duur zijn is waar maar ja dat is op zen Amerikaans zeker!?