Apple stelt problemen vast bij iPhone X en MacBooks

EPA
Apple Inc heeft vrijdag bekendgemaakt dat er problemen zijn met sommige iPhone X-toestellen en 13-inch MacBook Pro-producten. Het bedrijf belooft de mankementen gratis te herstellen.

Volgens Apple kunnen er zich problemen voordoen bij de schermen van de iPhone X, die uitkwam in 2017, als gevolg van de uitval van een onderdeel. De schermen van de getroffen telefoons reageren daardoor mogelijk niet juist wanneer ze aangeraakt worden. Bovendien kunnen ze zelfs reageren wanneer ze helemaal niet aangeraakt worden. Het bedrijf kondigt aan die onderdelen gratis te vervangen. Volgens Apple gaat het enkel om de originele iPhone X en niet om de nieuwere versies iPhone XS en XR die deze herfst werden gelanceerd.

Bij de  MacBook Pro’s met een 13-inch-beeldscherm kunnen er zich problemen voordoen die leiden tot verlies van gegevens en de uitval van de geheugenschijf. Het gaat om een beperkt aantal computers met harde schijven van 128GB en 256GB die verkocht werden tussen juni 2017 en juni 2018. Apple belooft dat het de getroffen schijven zal herstellen.

Meerdere problemen

Het voorbije jaar kreeg Apple meermaals te maken met kwaliteitsproblemen, terwijl het bedrijf de prijzen voor de meeste laptops, tablets en telefoons naar nieuwe hoogtes tilde.

Vorig jaar verving de firma massaal gsm-batterijen nadat ze moest toegeven dat software-updates de telefoons flink vertraagden. 

In juni bood Apple gratis vervanging aan voor de toetsenborden van sommige MacBook- en MacBook Pro-modellen. De toetsenborden die Apple sinds juni 2015 in laptops gebruikt, kregen veel kritiek omdat ze nogal luid zijn tijdens het typen en het soms laten afweten. Apple brengt daarom sinds begin dit jaar een laag siliconen onder de toetsen aan.

Vergelijk hier de prijzen van de Apple iPhone XS10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Patrick Coulier

  @Marc Wouters: Dat weet ge helemaal niet ;-) Kom maar eens met feiten die dat aantonen mss.

 • Marc Wouters

  De schermen komen van Samsung, maar falen alleen in Apple toestellen.

 • Mich Desy

  Samsung fanboys hebben liever 98% spam en “bucht” via hun app-store. Wat er daar tussen zit,...amai. Wat een klucht. Koop wat je wil maar breek een ander daarvoor niet af.

 • Frans Steenhout

  Een schandelijk bedrijf die zeeeer dikwijls zelfs de wettelijke garantie weigert toe te passen, daar pas ik voor!

 • Patrick Coulier

  De schermen komen van... Samsung LOL