Apple stelt gloednieuwe MacBook Pro voor met groter scherm

De nieuwe MacBook Pro 16 inch.
Apple De nieuwe MacBook Pro 16 inch.
Apple stelde vandaag een gloednieuwe MacBook Pro met een scherm van 16 inch voor. Tekenen present: een groter scherm, nieuwe processors én een verbeterd toetsenbord. De techgigant heeft het over de “krachtigste MacBook Pro ooit”.

De nieuwe MacBook Pro krijgt een Retina Display van 16 inch (ruim 40 cm), tot 8 TB opslagruimte, tot 64 GB RAM en een vernieuwd speakersysteem met zes luidsprekers. Waar de vorige MacBook Pro weleens te lijden had onder de hitte, zou het nieuwe model beter gekoeld blijven dankzij een vernieuwde thermische architectuur. Lees: de laptop is in staat om de hitte beter te verdelen, waardoor de snelheid van de processor niet in het gedrang komt.

Ook belangrijk is het nieuwe toetsenbord. Gebruikers klaagden steen en been over het klavier van het vorige model, nadat bleek dat de toetsen vaak zorgden voor dubbele aanslagen of gewoon niet meer werkten. Apple koos er dan ook voor om het fragiele ‘vlinder’-design van de knoppen nu te vervangen door een meer traditioneel schaarmechanisme. Dat zou ervoor moeten zorgen dat die problemen van de baan zijn.

Overigens is ook de fysieke ‘escape’-knop terug. Sinds 2016 moest de Touch Bar bovenaan het toetsenbord de functie van de escape-knop vervangen, maar daar lijkt Apple nu op terug te komen. De Touch Bar en de vingerafdrukscanner zijn nog steeds aanwezig.

Jawel, de Esc-knop is terug.
Apple Jawel, de Esc-knop is terug.

Tot slot kreeg ook de batterij een upgrade. In de MacBook Pro zit een batterij van 100 wattuur, die volgens Apple tot 11 uur lang meegaat bij draadloos internetten en video’s kijken. Qua poorten voorziet Apple vier Thunderbolt 3-poorten en een ingang voor je koptelefoon.

Prijzen

Een basismodel van de 16-inch MacBook Pro kost je 2.699 euro. Daarvoor krijg je een 2,6‑GHz 6‑core processor, 512 GB opslagruimte, 16 GB RAM en een AMD Radeon Pro 5300M-GPU. Voor een model met alle toeters en bellen tel je 7.139 euro neer. In dat geval kan je onder andere rekenen op een 2,4‑GHz 8‑core processor, 8 TB SSD‑opslag en 64 GB RAM.

Je kan de nieuwe MacBook Pro nu al online bestellen op de website van Apple. De levering is dan voorzien voor eind deze maand.

Apple

Tip: Vergelijk de scherpste prijzen voor Macbook Pro op Tweakers.be
12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Philippe Corthout

  Geen beter toestel voor webdev en design. Na 7 jaar mijn early 2013 model eindelijk vervangen. Weinig merken die een laptop hebben die 7 jaar perfect op PROFESSIONEEL vlak blijven meerwerken (zonder 1 hardware upgrade). Ik werk tevens op Windows... eerlijk, weinig toestellen die zo vlot blijven lopen op langere termijn. Mensen die zeuren over 10 x beter en 5 x goedkoper... dan lach ik eens heel luid. Een Win laptop met eenzelfde config en build zit heel dicht bij Apple's prijs.

 • Eddy Goris

  NU al voorbij gestreefd

 • jef Bastieans

  Apple is afgelopen dat bewijst de prijs en hun veel te late inzicht in gebruiksvriendelijkheid (groter scherm, klavier en opslagcapaciteit.) HP of lenovo (zeer sterk verbeterd) zijn 10 keer beter en 5x goedkoper dan welke apple dan ook

 • Walter Merckx

  Apple smartphones, desktops, laptops, tablets, watches, apple-tv, itunes, apple pay .... je hebt "diehards" zowel bij voor-als tegenstanders en dit nu al bijna 40 jaar. Het is waarschijnlijk mede dank zij deze permanente pro-anti beweging dat apple het bedrijf is geworden dat het nu is (met opnieuw grootste beurskapitalisatie ter wereld). Je zou dus kunnen zeggen dat ook de massa anti-apple mensen onrechtstreeks bijgedragen hebben tot het het Apple succesverhaal.

 • Johan Van Hoof

  De Apple liefhebbers zouden eens beter vanonder hun zonnebril uitkomen. Apple zit ver achter op de concurrentie. De meeste apple software kan je ook voor windows verkrijgen. De finder in Apple is een waar gedrocht.