Apple ontvangt seksisme-klachten: nieuwe iPhone te groot voor vrouwenhanden

iPhone Xs en de iPhone XS Max
REUTERS iPhone Xs en de iPhone XS Max
Met hun nieuwe iPhones bevestigt Apple nogmaals dat ze inzetten op grote telefoons. Toch is niet iedereen daarmee opgezet. Sommigen vinden het formaat vrouwonvriendelijk aangezien het haast onmogelijk is om de smartphone met een kleinere vrouwenhand te bedienen.

De nieuwe iPhone is onthuld en dat betekent dat we weer overspoeld worden met meningen, analyses en klachten. In die laatste categorie past ook de opinie van Zeynep Tufekci, technologiejournaliste voor The New York Times.

“'Welkom bij de grote schermen', zegt Apple, terwijl vrouwen met kleine handen zoals ik iets krijgen dat we niet eens kunnen vasthouden en constant dreigen te laten vallen”, zegt ze verbijsterd op Twitter. Een mening die ze deelt met de Britse feministische journaliste Caroline Criado-Perez. Zij beweert dat ze constante spierontstekingen op haar handen had, omdat haar iPhone 6 te groot was.

Toch zet Apple vanaf nu volop in op uit de kluiten gewassen schermen. Waar de iPhone 5 uit 2012 nog een scherm met een diameter van 10 centimeter had, was dat bij de iPhone X van vorig jaar liefst 15 centimeter. Bij de nieuwe iPhone Xs Max groeit dat formaat nog eens aan tot 16,5 centimeter.

Kinderopvang

Het is niet de eerste keer dat Apple seksisme verweten wordt. Zo kregen ze de wind van voren toen ze besloten geen kinderopvang te voorzien in hun nieuwe hoofdkantoor van zes miljard dollar. Velen vonden dat ze zo bewust vrouwen weerden binnen het bedrijf.

De evolutie van de iPhone sinds 2015.
AP De evolutie van de iPhone sinds 2015.
Toon me alle prijzen voor de Apple Iphone XS Max89 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Anthony Vandooren

  Oei? En ik die dacht dat vrouwen en mannen gelijk waren.. -_- Stopt er een beetje mee zeg, tis gewoon belachelijk aant worden

 • Gino Denil

  En de belangrijkste klanten, in de leeftijd van 9 tot 12 met hun nog onvolgroeide handjes, worden ook gediscrimineerd.

 • Erwin Elskens

  En de term "seksisme" wordt gewoon verder uitgehold tot het helemaal geen betekenis meer heeft. Apple heeft ook kleinere modellen...en er zijn ook andere merken...wat is het probleem???

 • Gerd Peeters

  Je ziet er soms lopen met precies een tablet aan hun oor. Geef mij dan maar mijne motorola, precies goed.

 • Jean West

  Er zijn al tientallen smartphone's van diverse merken die groter zijn dan 6 inch moeten ze daar dan ook niet klagen of is het omdat het Apple is.