Apple onderzoekt meldingen over batterijen die uit iPhone 8 Plus barsten

Beeld ter illustratie.
AFP Beeld ter illustratie.
Apple onderzoekt een reeks iPhone Plus 8-toestellen, waarbij de batterij opzwol en het scherm vervolgens uit de telefoon werd geduwd. Dat schrijft The Guardian. 

Volgens de krant zijn er minstens vijf meldingen binnengekomen: uit Hongkong, Japan, Taiwan, Canada en Griekenland. De grote verspreiding van die landen verkleint de kans dat het om een mankement gaat bij een handvol toestellen die samen geproduceerd werden. 

Een groter onderliggend probleem behoort tot de mogelijkheden, maar Apple wil geen voorbarige conclusies trekken. Een woordvoerder van de techgigant reageert tegenover The Guardian dat de klachten onderzocht worden. Voor Apple valt te hopen dat het om geïsoleerde voorvallen gaat, eerder dan een voorbode van een probleem op grotere schaal.

Een groter onderliggend probleem behoort tot de mogelijkheden, maar Apple wil geen voorbarige conclusies trekken

Het is in ieder geval niet de eerste keer dat Apple met slecht functionerende batterijen wordt geconfronteerd. Het bedrijf produceert per kwartaal tussen de 40 en 80 miljoen iPhones. Het is dus niet ondenkbaar dat er af en toe alleenstaande productiefouten gemaakt worden, of dat er al eens wat misloopt bij de verscheping van de toestellen. 

Toch is het concurrent Samsung die tot nu toe de grootste crisis door smartphonebatterijen heeft gekend. Vorig jaar moest het Zuid-Koreaanse bedrijf de Galaxy Note 7 uit de winkelrekken laten halen door aanhoudende problemen. Door het ontwerp van de batterij en productieproblemen riskeerden de toestellen van dat type in brand te vliegen. Het voorval kostte Samsung uiteindelijk miljarden euro's. 
11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Peter Gijselaar

  Ik heb ook zulk eentje maar dan van HTC.

 • jan wuyts

  van Iphone 3 tot Iphone 7 k heb ze nog allemaal ook Ipad 4 en Macbook Air geen enkel toestel heeft me ooit in de steek gelaten integendeel ze zijn een deel van mij en mijn leven geworden!!!

 • Carl Van Laethem

  Geen enkele Iphone gebruiker die nu reageert? Da's straf. Beter overstappen naar een Huawei toestel met Android, ik heb er al een tweetal jaar eentje en met mijn batterij of toestel is niks mis mee, beter nog, met mijn Wi-fi en Bluetooth die 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 aanstaat, gaat mijn batterij zelfs tot bijna 3 dagen mee, dat wil ik een Iphone eens zien doen.

 • Frank De Witte

  Apple kopieert dus wel degelijk alle technologie van Samsung, nu zelfs de batterij van de Note 7. Apple produceert per kwartaal tussen de 40 en 80 miljoen iPhones? Weeral mis, Apple kan dus zelf totaal niks produceren zonder Samsung, want Apple heeft geen fabrieken, daar hebben ze geen geld genoeg voor.

 • Fons Baert

  Ach, kunnen se Samsung fans eens lachen met de iPhone adepten...