Apple lanceert opnieuw update: iOS 13.1.3 lost waslijst aan problemen op

De iPhone 11 Pro.
Apple De iPhone 11 Pro.
Apple zit alweer aan versie 13.1.3 van het besturingssysteem voor de iPhone en van dat voor de iPad. Ter herinnering: iOS 13 werd nog geen maand geleden gelanceerd. Sindsdien regent het updates, omdat zowel iOS 13 als iPadOS 13 vol bugs bleken te zitten. Daarvan zijn er nu opnieuw een behoorlijk aantal opgelost. Allemaal? Dat is niet erg waarschijnlijk.

Ditmaal pakte Apple onder andere de cruciale bug aan van de afwezigheid van een beltoon of trilling bij inkomende gesprekken, naast de problemen met uitnodigingen voor vergaderingen in Mail, met i-backups en met Game Center. Ook is er nu een oplossing voor het niet kunnen koppelen van je Apple Watch en het niet kunnen ontvangen van meldingen op de smartwatch. Verder is er nog een fix voor de Bluetooth-verbinding die in sommige auto’s altijd maar verbroken werd. Volgens ZDNet was er in 13.1.2 ook nog altijd een probleem met de batterij die te snel leegliep, maar daar rept de techreus nu met geen woord over.  Er waren bovendien heel wat klachten over gesprekken die na een minuutje ongeveer plots wegvielen.

Apple geeft zelf de volledige lijst van probleemoplossingen in deze laatste update voor de iPhone (vanaf het model 6S) en voor de iPad (vanaf de modellen iPad Mini 4 en iPad Air 2):

- Oplossing voor een probleem waarbij een inkomend gesprek niet werd aangekondigd met een beltoon of trilling

- Oplossing voor een probleem waarbij een uitnodiging voor een vergadering in Mail niet werd geopend

- Oplossing voor een probleem waarbij gegevens in de app Gezondheid niet correct werden weergegeven nadat de tijd was aangepast voor wintertijd

- Oplossing voor een probleem waarbij opnamen in Dictafoon niet werden gedownload na het terugzetten van een iCloud-reservekopie

- Oplossing voor een probleem waarbij apps niet werden gedownload na het terugzetten van een iCloud-reservekopie

- Oplossing voor een probleem waarbij de Apple Watch niet kon worden gekoppeld

- Oplossing voor een probleem waarbij er op een Apple Watch geen meldingen werden ontvangen

- Oplossing voor een probleem waarbij de Bluetooth-verbinding in bepaalde voertuigen werd verbroken

- Verbeterde betrouwbaarheid van de verbinding met Bluetooth-gehoorapparaten en -koptelefoons

- Verbeterde prestaties bij het starten van apps die Game Center gebruiken
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Bianca Dormann

  Ik kan geen foto’s meer importeren sinds de update, ben momenteel op vakantie en zou leuk zijn om foto’s te bekijken en te delen . Niet dus.....

 • Frederik Borghgraef

  Heeft er nog iemand problemen sinds de 13.1.3 met het openen van pdf-bestanden?

 • Thomas De Lighbuer

  Piet, bij Apple moet je tenminste geen half jaar tot een jaar wachten tot er een update komt om bugs te verhelpen. Toen ik nog een Samsung had was er een probleem in de Android versie dat ervoor zorgde dat de telefoon continu in reboot ging. De oplossing kwam pas 7 maanden later bij de invoering van de volgende Galaxy met een nieuwere Android versie. Nooit komt die rommel nog in huis. Heel blij nu met de iPhone 11 Pro Max. Kwaliteit heeft zijn prijs.

 • Philippe Corthout

  Piet Deroover, bij elke nieuwe grote OS update zijn er hickups die bij de eerste update aangepakt worden. Dat is zo, ongeacht het platform. Al ben ik wel blij dat men bij Apple heel lang oudere toestellen ondersteunt en updates blijft geven.

 • patrick de smedt

  misschien kunnen ze het probleem van inkomende sms'jes op je applewatch ook eens aanpakken want het piepje of trilling word of hoor je nauwelijks al staat die volledig open.