Apple lanceert oplossing voor ‘afluister-bug’ in FaceTime: zo installeer je de update

Illustratiefoto.
AFP Illustratiefoto.
Apple maakt vandaag een oplossing beschikbaar voor het foutje in de FaceTime-app waardoor het mogelijk werd om anderen stiekem af te luisteren. De techgigant beloont ook de 14-jarige Grant Thompson uit Tucson, in de Amerikaanse staat Arizona, die de bug ontdekte. Hij en zijn familie krijgen een som geld, waaronder een gift om de studies van de jongen te financieren.

Het softwarefoutje kwam vorige week aan het licht nadat Grant tijdens een FaceTime-sessie met zijn vrienden ontdekte dat hij één van hen kon horen, hoewel die persoon net niet had opgenomen. De bug zorgde er immers voor dat de microfoon van de iPhone van de ontvanger tijdelijk werd geactiveerd - ook al aanvaardde die het telefoontje niet - waardoor de beller kon meeluisteren.

Nadat de tiener de merkwaardige fout ontdekte, probeerde hij en zijn moeder contact op te nemen met Apple. Het duurde nog enkele dagen voor ze ook reactie kregen, meldt The Verge. Toen was de bug al viraal gegaan. Apple besloot uiteindelijk om de FaceTime-app tijdelijk offline te halen en liet weten dat het werkte aan een oplossing.

Update

Vandaag rolt Apple een update uit die het probleem moet verhelpen. “We verontschuldigen ons opnieuw tegenover onze klanten en we bedanken hen voor hun geduld”, laat het technologiebedrijf weten in een statement. 

Om de update te installeren op je iPhone ga je naar ‘Instellingen’, ‘Algemeen’ en ‘Software-update’. Als er een nieuwe update beschikbaar is, wordt dat overigens aangegeven met een rood getalletje. Tik daarna op ‘Download en Installeer’.

Grant kreeg van Apple een beloning voor het ontdekken van de bug. Het is niet bekend hoeveel geld de jongen ontving. Wel schonk Apple een extra som geld specifiek om de verdere studies van de tiener te betalen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.