Apple lanceert iOS 13.1-update voor iPhone, amper 4 dagen na vorige versie

EPA
Apple heeft vandaag iOS 13.1 uitgebracht, de nieuwste versie van het laatste besturingssysteem. De update volgt amper vier dagen op de lancering van iOS 13. De eerste versie werd echter geplaagd door een hele reeks bugs, waardoor Apple zich genoodzaakt zag om de nieuwe update zes dagen vroeger dan gepland beschikbaar te maken. Ook iPadOS, Apple’s nieuwe software voor tablets, kan vanaf vandaag gedownload worden.

De nieuw iPhone 11, iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max werden eerder deze maand voorgesteld aan het publiek, maar ook wie een ouder toestel heeft, kan vanaf vandaag upgraden naar iOS 13 om veel van de nieuwste features te gebruiken. 

Dankzij iOS 13 komt er een nieuwe donkere modus, een swipe keyboard - waarbij je nu over het toetsenbord kan swipen om te typen, in plaats van elke letter afzonderlijk aan te klikken - en een nieuwe foto-app, inclusief nieuwe tools om foto’s te bewerken.

Donkere modus
Apple Donkere modus

Een andere nieuwe optie is om je verwachte aankomsttijd te delen via Apple Maps met vrienden en familie.

Wie zijn persoonlijke telefoon gebruikt voor het werk, kan voortaan gebruik maken van de nieuwe functie user enrollment, waarbij je bedrijfssoftware op je telefoon kan installeren, maar je persoonlijke data tegelijkertijd volledig afgeschermd blijft om je privacy te garanderen.

iPadOS

Met iPadOS brengt Apple voor het eerst een besturingssysteem specifiek voor hun tablets uit. Tot op heden maakten de iPads immers gebruik van dezelfde software als iPhones. iPads zullen voortaan beschikken over de donkere modus, maar daarnaast zullen er ook functies beschikbaar zijn die specifiek zijn voor tablets, zoals een uitgebreidere functionaliteit van het Apple Pencil, een verbeterd bestandsbeheer en een nieuwe versie van Safari die een meer desktopachtige surfervaring biedt. Bovendien is de layout van het scherm vernieuwd, wordt multitasking makkelijker en worden er nieuwe bewegingen gebruikt om te knippen, kopiëren, plakken en ongedaan maken.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Bart Janssens

  Inderdaad weinig van bugs gemerkt 13.0 gaat verrassend vlot en sneller. Trouwens het was al bekend van voor de release van iOS 13 dat 13.1 er snel zou aankomen. Een aantal features zouden de release van 13.0 niet halen. Die zitten er nu wel in.

 • Rosa De Pauw

  Die zijn nog straffer dan die van Microsoft.

 • michel van dam

  wat is daar verkeerd aan na eerst 13.0 te hebben geinstalleerd, vertel maar!

 • Johan Van de Velde

  Niks gemerkt van bugs in 13.0 nochtans.