Ga naar de mobiele website
^ Top

Apple lanceert emoji van hoofddoek na oproep van tienermeisje

De nieuwe hoofddoek-emoji
Apple De nieuwe hoofddoek-emoji
De eerste hoofddoek-emoji wordt volgend jaar door Apple gelanceerd dankzij de 16-jarige Rayouf Alhumedhi. Ze pleit al sinds september vorig jaar voor de nieuwe emoji.

De Duitse scholier startte vorig jaar met vriendinnen een groepschat op Whatsapp, waarbij ze in de titel een emoji wilden die elk van de meisjes representeerden. Rayouf vond echter geen emoji die haar representeerde: ze is moslima en draagt een hoofddoek. "Ik wil gewoon vertegenwoordigd worden, ik wilde een emoji van mezelf", zegt ze in een interview met CNN.

Daarop stuurde Rayouf vorig jaar haar verzoek naar Unicode Consortium, de organisatie achter de emoji's, die haar in contact brachten met een emoji-ontwerper. "Ik had niet meteen een idee hoe de emoji eruit moest zien, als het maar beschikbaar zou zijn in meerdere huidskleuren. Miljoenen vrouwen uit verschillende landen dragen een hoofddoek."

Op Wereld Emoji Dag afgelopen maandag presenteerde Apple nog elf andere nieuwe emoji's, waaronder een zombie, een vrouw die borstvoeding geeft, een T-rex en een elf.
14 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • JJ81

  Heel goed, kunnen we wel wat mee. Hopelijk komt er geen racisme klacht bij elk grappig gebruik van deze emoji.

 • Dirk Detiege

  OMG waar gaat dit naartoe ...

 • Ike Weer

  Zíj vragen het tenminste .

 • Geno H

  Ben ik blij met mijn samsung...

 • Constant Goetleven

  David Uit Beveren ... Goed gesproken man!

Meld een bug