Apple gaat overstag na online protest: bagel-emoji krijgt laagje roomkaas

Illustratiefoto.
iStock Illustratiefoto.
Een groep ontevreden bagelfans en iPhone-gebruikers halen hun slag thuis: Apple past op het laatste nippertje nog de bagel-emoji aan die binnenkort beschikbaar wordt. De bagel krijgt nu een laagje roomkaasmeldt Emojipedia. 

De nieuwe emoji van een gortdroge bagel die eerder deze maand door Apple werd aangekondigd, kon niet iedereen bekoren. Trouwe bagelliefhebbers trokken naar het internet om hun ontevredenheid te uiten: onder andere zag de bagel eruit alsof hij zo uit een pakje kwam, en was ook het gebrek aan beleg een heikel punt. 

“Het ziet eruit als iets dat je uit een kartonnen doos haalt uit de diepvriessectie bij Walmart (een Amerikaanse supermarktketen, nvdr)”, schrijft Twitteraar Downtown Josh Brown. 

Zelfs Philadelphia sprong op de kar. De roomkaasproducent deelde een poll die door ruim tienduizend gebruikers werd ingevuld. Weinig verrassend kozen meeste mensen voor een laag roomkaas, in plaats van “droge, triestige bagels”.

Apple heeft blijkbaar de klachten aangehoord, want de emoji krijgt nu een makeover. In plaats van het kunstmatig ronde baksel, krijgen iPhone-gebruikers een ambachtelijk ogend broodje mét roomkaas. De nieuwe bagel wordt waarschijnlijk volgende maand beschikbaar, in de volgende update van iOS 12.

Ieder techbedrijf heeft overigens een andere bagel-emoji. Zowel Twitter en Google kozen voor een laagje roomkaas. Bij Samsung en Microsoft blijft de bagel tot op heden onbelegd. 

Bekijk ook:
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Eric De landtsheer

    Wie houdt er zich nu in godsnaam met zulke futuliteiten bezig? spuit wat room op uw iphone he, heeft toch IP68,

  • Simon Deblieck

    Oei, zullen mensen met lactose intolerantie hier dan geen aanstoot aan nemen dan? Jongens, wat een zever toch allemaal. Wie heeft daar nu tijd voor?

  • Maxime Beels

    Is dit waar de mensheid mee bezig is?