Apple-event van september komt eraan: nieuwe iPads, iPhones, Macbook én eigen draadloze oplader verwacht

AP
Het is toch altijd weer uitkijken naar het nieuwe Apple-event. Voor de nakende editie in september gokt Cult of Mac op de voorstelling van drie nieuwe iPhones, twee nieuwe iPads en een instap-Macbook. Dat is niet zomaar een wilde gok, maar ook geen zekerheid.

Om een inschatting te maken van wat we kunnen verwachten van Apples nieuwe herfstcollectie wordt gekeken naar welke onderdelen de techgigant uit Cupertino de laatste maanden zoal bestelde bij zijn toeleveranciers.

Volgens Digitimes zal Tim Cook uitpakken met instap-Macbooks voorzien van een Kaby Lake processor en met een voor Apple bescheiden prijskaartje van 1.200 dollar of 1.050 euro - al zal die in onze contreien dan waarschijnlijk 1.200 euro kosten.

Naar verwachting zal de CEO ook drie nieuwe iPhones voorstellen: twee met een geavanceerd OLED-scherm van 5,8 en 6,5 inch, en eentje met een goedkoper LCD-scherm van 6,1 inch.

Het park van de iPad Pro's wordt naar verluidt ook vernieuwd, met sneller opladende toestellen. Er is sprake van een nieuwe iPad Pro van 12,9 inch en een van 11 inch. Die laatste zou het huidige 10,5 inch-model vervangen. Er zou geen update komen van de iPad Mini.

Digitimes beweert verder nog dat Apple eindelijk ook met de AirPower, hun eigen draadloze oplader, op de proppen zal komen. Die werd vorig jaar al aangekondigd maar uitgesteld door technische problemen. De prijs ervan zou ergens tussen 161 en 193 dollar hangen. Meestal kan je gewoon de dollar veranderen in euro om de prijs voor ons land te berekenen. Omdat 193 niet meteen een sterk verkoopsgetal is, zou dat weleens naar 199 kunnen worden opgetrokken. Al waren er eerdere geruchten die de prijs van de AirPower op 149 dollar zetten. 

Afwachten maar, net als met de andere voorspellingen overigens. Nog even geduld.
23 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Bram Vlassenroot

  uh niemand verplicht je om Apple te kopen he en zeker niet dit artikel te bekijken... iPhone (Johan) word NIET gemaakt voor 70 euro. want ze moeten al 20% afgeven aan samsung voor hun scherm dus nopppppp

 • Gilles Standaert

  je koopt wat je wilt. maar niemand die merkt hoe een merk, je bepaalde technologie ontzegt opdat je andere zaken extra moet kopen? geen audio jack, dus je moet specifieke oortjes kopen. geen IR dus je moet een extra ontvanger/zender kopen. ik kan met mijn gsm alle IR gestuurde apparaten in mijn huis besturen, en zelfs daarbuiten.

 • Nico Dakman

  Erwin 899 voor een telefoon is gewoonweg veel te veel, je doet met je geld wat je wil maar ik ga liever een weekendje genieten met de kids dan zoiets te kopen . Ze hebben mensen mijn inziens het gevoel gegeven dat dit normale bedragen zijn . Prijs kwaliteit kan je dit nooit verantwoorden. Want zijt nu eerlijk veel mensen gebruiken enkel hun smartphone om te bellen , chatten en internetten...

 • Erwin Van Roy

  Johan alles wat je koopt kost veel en veel minder dan om het te maken. Maar betere en top merken betaal je nu eenmaal duurder. Maar als jij dat niet wilt betalen is uw recht. Ik koop altijd Apple. En werk ermee tot hij stuk is. Mijn iPhone6 is nu iets meer dan 3 jaar oud. En zen 899 euro was dat waard.

 • Johan Van Biesen

  De I-Phone X kost minder dan 70$ om te maken, dat is de prijs die Apple betaalt aan de fabriek, en waarom iemand dan 1000$ neertelt voor dat product te kopen begrijp ik niet.