Apple dient nieuw patent in: komt er een vouwbare iPhone aan?

Photonews
Apple heeft eerder deze maand in de VS een aanvraag voor een nieuw patent ingediend. Het zou gaan om een vouwbaar elektronisch toestel met een flexibel scherm. Dit doet vermoeden dat het techbedrijf aan een nieuwe iPhone werkt die kan dichtklappen, dezelfde geruchten gaan ook over fabrikant Samsung de ronde.

In de aanvraag van het patent staat dat het voor een laptop, tablet, smartphone, smartwatch of een ander elektronisch apparaat kan zijn. Maar gespecialiseerde techwebsites als The Next Web vermoeden dat Apple aan een vouwbaar scherm voor de populaire iPhone denkt. Volgens diezelfde website werkt Samsung al even aan een gelijkaardig toestel. De Amerikaanse fabrikant ZTE heeft al een vouwbare telefoon gelanceerd, maar het model is niet echt een revolutie op de smartphonemarkt.

Apple moet het patent nog toegewezen krijgen, en het kan nog jaren duren voor het bedrijf er gebruik van maakt. Een vouwbare telefoon houdt heel wat technische uitdagingen in, maar het bedrijf moet ook opnieuw nadenken over het design en de gebruikersinterface van het toestel. Apple heeft wel in het verleden al patenten ingediend voor gelijkaardige technologieën, zoals een flexibel scherm. Die vouwbare iPhone is dus mogelijk enkel een kwestie van tijd. 

Photo News21 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Angelo Cabooter

  Dat is IPhone, altijd met de pluimen van anderen lopen. Maar zelf iets uitvinden dat andere smartphones nog niet hebben, da's te moeilijk hè.

 • Jurgen Vanheessen

  I-phone of samsung wat maak het uit. Iedereen koop er een naar zijn goesting. Ik een samsung gebruiker. Maar 1 ding is zeker veel onderdelen die iphone gebruikt van aangekocht bij samsung dus waarom dan 300 a 400 euro meer betalen voor een iphone. En gebruiksvriendelijkheid da's afhankelijk van persoon tot persoon.

 • Paula Desmet

  Het blijft bekrompen hoe mensen nog steeds zeggen, en echt geloven, dat mensen zonder iPhone dit niet kunnen betalen. Ik kan meer iPhones betalen dat apple er ooit kan produceren, dus welke waarde heeft deze statement? Iedereen heeft een iPhone. Voor 1€ bij een abonnement op de krant, internet, of voor 20€ per maand. Niet kunnen betalen? Welke volwassenen kan nu geen 1000€ missen komaan zeg. Er zijn gewoon mensen die heel die tiener smartphones van Apple niet hoeven!

 • romy verhove

  Onze Amerikaanse dieven ,Samsung heeft dat al !

 • romy verhove

  Apple, Apple blijven investeren in iets waar niemand op wacht en welke privacy gaan ze nu weer schenden ?!