Apple bevestigt iCloud-diefstal, ontkent lek

ANP
Apple heeft in een persverklaring laten weten dat het bedrijf woedend is over de van beroemdheden gestolen naaktfoto's. Apple bevestigt dat de foto's van iCloud-accounts afkomstig zijn, maar ontkent dat er een lek is in een van de systemen. Volgens het bedrijf gaat het om zeer gerichte aanvallen met behulp van gebruikersnamen, wachtwoorden en beveiligingsvragen.

Apple zegt direct na het uitlekken van de foto's een onderzoek te zijn gestart. Na meer dan 40 uur werd duidelijk dat het inderdaad om een aantal gekraakte iCloud-accounts ging. Door de hacks kwamen naaktfoto's van onder anderen Kate Upton, Jennifer Lawrence en Kirsten Dunst op straat te liggen.

De iPhonemaker meldt verder dat de privacy van gebruikers op de eerste plaats komt bij Apple. Mensen met iCloud-accounts krijgen het advies veilige wachtwoorden te kiezen en twee-staps-verificatie aan te zetten.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.