“Volgende iPhone kan draadloos andere toestellen opladen”

Illustratiefoto.
REUTERS Illustratiefoto.
Met de volgende generatie iPhones zal je draadloos je andere toestellen kunnen opladen. Dat beweert gerespecteerd analist Ming-Chi Kuo. Hij voorspelt ook dat Apple dit jaar twee nieuwe iPads onthult, net zoals een grotere MacBook Pro.

Concreet mogen we dit jaar drie nieuwe iPhones verwachten, meldt Kuo. Die zouden er langs de buitenkant niet heel anders uitzien dan hun voorgangers. Zo zouden we opnieuw drie maten kunnen krijgen: 5,8 inch (14,7 centimeter), 6,1 inch (15,4 centimeter) en 6,5 inch (16,5 centimeter).

Ook zullen ze wellicht nog steeds hetzelfde laadkabeltje nodig hebben. Daar werd nog aan getwijfeld, aangezien Apple in oktober de allereerste iPad onthulde met een USB-C-aansluiting. Volgens sommigen zou dat erop kunnen wijzen dat de technologiereus de eigen Lightning-kabels aan de kant zou schuiven, maar volgens Kuo is dat dus nog niet aan de orde. 

Daarnaast verwacht Kuo ook enkele verbeteringen. Eén of meerdere van de telefoons worden voorzien van een grotere batterij, drie cameralenzen en een matglazen achterkant. Bovendien wordt er gewerkt aan een betere werking van Face ID, de gezichtsherkenningsfunctie waarmee je je telefoon kunt ontgrendelen, en zullen de nieuwe iPhones ook ‘ultra-wide band’ ondersteunen, een functie waarmee het mogelijk is om heel precies te meten waar het toestel zich bevindt. 

De iPhone XR, met één cameralens, en de iPhone XS Max, met twee lenzen.
AP De iPhone XR, met één cameralens, en de iPhone XS Max, met twee lenzen.

Draadloos opladen

Volgens Kuo zouden de volgende iPhones voor het eerst ook ‘bilateraal’ draadloos opladen ondersteunen. Dat betekent dat de telefoon niet alleen zelf draadloos op te laden is, maar ook als oplader kan dienen voor andere Apple-producten. Je zou bijvoorbeeld een ander toestel op je iPhone kunnen leggen om het op te laden.

Dat draadloos opladen kan weleens de rode draad worden in de volledige lading Apple-toestellen. Ook de nieuwe generatie AirPods, de oortjes, zou draadloos opladen ondersteunen. En Kuo verwacht in het voorjaar de lancering van de langverwachte AirPower, het matje dat dubbelt als draadloze oplader. De AirPower werd in 2017 al aangekondigd, maar verscheen daarna nooit op de markt. 

iPads, MacBook Pro en Mac Pro

De analist laat ook weten dat Apple mogelijk dit jaar nog twee nieuwe iPads voorstelt, met iets grotere schermen. Daarnaast wordt ook een grotere MacBook Pro verwacht, met een schermdiagonaal van 16 inch (40,6 centimeter) en zou Apple nog een externe monitor en een nieuwe Mac Pro uit z'n mouw schudden. 

Traditioneel stelt Apple zijn nieuwe iPhones in september voor. De eerste aankondigingen zouden mogelijk al dit voorjaar kunnen volgen. 

Bekijk ook:

Tip: Vergelijk hier alle iPhones aan de voordeligste prijzen
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Danny Deronde

  Dat ze eerst zorgen dat de iphone's zelf een langere batterijduur hebben,voor ze anderen gaan opladen.

 • Robin De Cnijf

  Allee Allee, de prijs'klagers' zijn weer daar hoor... Morgen komt jullie geliefkoosde Samsung S10 uit. Met vast en zeker een prijskaartje dat eveneens 1000 euro en meer zal bedragen. Niet vergeten dat Huawei ook al richting de 1000 euro grens gaat met hun Mate 20 Pro bazaar.

 • Ronny Biesen

  Apple is zijn vernieuwende geest kwijt. Ze lopen nu Huawei achterna. De inspiratie is net Jobs gestorven.

 • Yves Van Rossem

  Wauw, en deze moet dan 2000 euro kosten of zo ? Neen, ik hou het op "bescheidener" modelletjes van 100-150 euro die écht waar voor hun geld bieden ...

 • KRISTOF ZUTTERMAN

  Dan gaan ze wel een grotere batterij mogen plaatsen,want anders gaat die rap leeggezogen zijn... Huawei en Samsung hebben het al.....