"Scherm iPhone X Plus grootste ooit van iPhone: volle inch groter dan dat van de 8 Plus"

De iPhone 8 Plus, de iPhone X en de iPhone 8. In september komt daar in principe de iPhone X Plus bij.
REUTERS De iPhone 8 Plus, de iPhone X en de iPhone 8. In september komt daar in principe de iPhone X Plus bij.
Apple gaat volgens recente geruchten op Macotakara het grootste iPhone-scherm ooit in de nieuwe X Plus steken. Toch zal het toestel zelf niet groter uitvallen dan de iPhone 8 Plus. De winst zit hem immers in het verdwijnen van de thuisknop en in de randjes die daardoor wegvallen.

Cupertino zou dit jaar drie nieuwe iPhones op de markt brengen. Een nieuwe iPhone X, een toestel met een scherm van 6 inch en met een enkele camera, en de iPhone X Plus. Die laatste zal met de afmetingen van 58,4 mm hoog, 78,1 mm breed en 7,7 mm dik hetzelfde formaat hebben als de andere Plus-modellen. Alleen is hij 0,2 mm dikker. Maar net als de iPhone X even groot is als de iPhone 8 en toch een groter scherm heeft, zal dat bij de Plus-versies ervan ook zo zijn. Door het verdwijnen van de thuisknop.

Het scherm van de iPhone X Plus zal zo 6,5 inch meten, een volle inch meer dan dat van de 8 Plus en het grootste ooit voor een iPhone. Ter vergelijking: het eerste iPhone-scherm in 2007 was er een van 'amper' 3,5 inch.

Horizontale gezichtsherkenning

De nieuwe X-modellen zouden ook werken met een horizontale gezichtsherkenning om het toestel te ontgrendelen. Dat kan nu enkel in portrait-modus. Dat nieuwe handigheidje zou vervat zitten in iOS 12 - lancering op 4 juni - en zou ook de iPad ten goede komen, die naar verwachting in de Pro-versie eveneens van gezichtsherkenning zou voorzien worden. Nog volgens dezelfde bron krijgt de X Plus een grotere camera en lens.

De nieuwe toestellen zullen heel waarschijnlijk in september onthuld worden, zoals gebruikelijk dus op het jaarlijkse Apple-event.

De geruchtenmolen draait intussen ook al verder richting toekomst. Zo zou de nieuwe iPhone in 2019 er een zijn met een drievoudige cameralens.

Zoals altijd staan lekken van toeleveranciers niet garant voor hoe de nieuwe iPhone er uiteindelijk écht zal uitzien. Maar waar ongetwijfeld al evenzeer naar uitgekeken wordt, is de prijs. Zeker nu Apple met de iPhone X voor het eerst door de barrière van 1.000 euro is gegaan.

Vergelijk hier de prijzen van de iPhone X17 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Patrick Coulier

  @Joffrey Baratheon: Ach die Samsung Irisscan is ondertussen OOK al lang gehacked. Google maar eens... En een exact masker maken in 3D on de iPhone X te omzeilen, zie ik nog niet iedereen op 1,2,3 voor elkaar krijgen. Dat de duurste Android-toestellen het duidelijk afleggen in performantie tegen de Top iPhone modellen is dan weer duidelijk een feit ;-)

 • Joffrey Baratheon

  @Patrick Coulier de prijs is ook niet te evenaren, btw na een maand was de face unlock van apple gekraakt door een 3d geprint masker dus fingerprint blijft beter en aangezien ze dat niet meer hebben maakt dat de meeste andere smartphones veiliger. En informeer je zelf er is er iris scan bij samsung bij daardoor is het nog steeds nauwkeurig maar trager. Ik verdedig geen van beide want ik zit in het markt segment dat minder al €400 wil leggen voor een smartphone, wat al te veel is.

 • Patrick Coulier

  @Joffrey Baratheon: Informeer je eens aub de face unlock van Samsung is 2 dimensionaal en werkt al met een simpele foto ;-) Mijlen achter op de Apple oplossing dus die echt werkt zoals het hoort. Bovendien is de performantie van de nieuwe Apple iPhone X CPU (met minder cores en minder geheugen) zelfs niet te evenaren door het topmodel van Samsung... Probeer nog eens LOL

 • Yvan Lissens

  Mike Milan, als we jou redenering volgen dan bestond er maar één merk smartphone, computers, tv's, radio's koelkasten, wasmachines, microgolfovens, auto's... en noem maar op. Dat is hetzelfde als beweren dat de enige goede gloeilamp gemaakt moet worden door Thomas Edison. Techniek evolueert nu eenmaal.

 • Joffrey Baratheon

  @mike milan Apple is ontstaan door het stelen van technologie van andere bedrijven en nu zijn ze gekend voor hun goede batterijduur en voor al de rest lopen ze achter op andere merken, Samsung heeft al meer als 5 jaar oled, face unlock zat al in de s8, de notch zat in de essential phone, gestures zaten al in de one plus, vroeger was apple innovatief en prijs/kwaliteit, nu zijn ze verouderde technologie voor een veel te hoge prijs.