“Nieuwe iPad Pro buigt en breekt even makkelijk als voorganger”

AP
De nieuwe iPad Pro buigt en breekt even makkelijk als zijn gelijknamige voorganger uit 2018. Dat blijkt uit een test en stresstest van de gerenommeerde YouTuber ‘EverythingApplePro’. Het lijkt erop dat de behuizing voor het overgrote deel hetzelfde is als de vorige iPad Pro.

Door druk uit te oefenen op de behuizing breekt de metalen rand snel, claimt EverythingApplePro. Dat gebeurde in zijn test als eerste rond de zogenaamde Smart Connector van het apparaat, maar ook bij de microfoon aan de andere lange kant. Ook bij de usb-c-poort gebeurde dat redelijk vlot. 

‘Normaal’

Volgens de YouTuber lijkt het erop dat Apple geen wijzigingen heeft doorgevoerd om de behuizing steviger te maken. Apple gaf eerder al toe dat lichte krommingen in de behuizing van zijn voorganger ‘normaal’ zijn. De iPad Pro heeft net als zijn voorganger geen gekromde metalen behuizing meer, maar een metalen rand. De kromming gaf vorige versies van de iPad vermoedelijk meer stevigheid.

Apple kondigde de nieuwe iPad Pro vorige week aan. De nieuwe iPads zijn al in de verkoop voor een prijs vanaf 899 euro, maar de nieuwe bijbehorende toetsenbordcover met trackpad zal in mei op de markt verschijnen.

Onder vuur

Het is niet de eerste keer dat Apple onder vuur ligt vanwege brekende apparaten. De iPhone 6 Plus was het middelpunt van ‘bendgate’. Kort na de lancering klaagden meerdere gebruikers dat het toestel wel heel makkelijk verboog. In de praktijk viel het allemaal wel mee omdat er toch wat kracht nodig was om het toestel te doen buigen. 

Vergelijk de prijzen van iPad Pro op Tweakers.be
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Joris Vanderaert

    De winstmarge op een iPad Pro zal ook even hoog of nog hoger zijn.

  • Kevin Bardyn

    Is echt belachelijk. Heb al meer dan een jaar de ipad pro, die is nog perfect. Alles kan plooien en breken als je genoeg kracht uitoefent. Deze testen zijn gewoon gedaan om viewers te lokken. En strookt niet met de normale omstandigheden dat je een ipad gebruikt

  • Jean Petermans

    Tja, voor allen die het nog niet door hebben,,, een Apple kopen is een kat in een zak kopen.