"Nieuwe Apple EarPods meten hartslag en bloeddruk"

AFP
Apple wil in de wearables markt doorbreken door de integratie van sensoren in de koptelefoon om de hartslag en bloeddruk meten, dat blijkt een bericht op de anonieme website Secret.

Dat de oortjes van Apple de hartslag meten is niet ondenkbaar. Het kadert in de vorige geruchten over een zogenoemde 'Healtbook'-app dat bij de volgende update voor het besturingssysteem iOS 8 zit. Apple zou vooral willen inzetten op tools die gebruikers kunnen gebruiken tijdens het sporten en voor hun gezondheid.

De 'Earpods' zouden ook gebruik maken van Apple's 'iBeacon' systeem om de oortjes te lokaliseren als je ze verliest, volgens de auteur van de post. Apple werkt ook aan een "iWatch" wearable volgens de auteur, maar hij zei dat de "naam nog niet definitief is".

De beweringen kunnen echter niet gecontroleerd worden omdat het platform Secret gehele anonimiteit biedt. Maar het zou de perfecte website zijn om dingen te lekken uit de Sillicon Valley. Zo werd onlangs het einde van de Nike FuelBand correct voorspeld, net als het ontslag van Vic Gundotra die instond voor Google+.