“iPhone 12 krijgt misschien wel grootste wijziging in design sinds jaren”

REUTERS
De iPhone 12 belooft radicalere veranderingen te krijgen dan we de laatste jaren van Apple gewend zijn. Vooral in het design, zo voorspelt PhoneArena. De techreus wordt weleens verweten té voorzichtig te zijn als het om de vormgeving van zijn producten gaat. Maar nu zou de iPhone terugkeren naar een oud design, dat van de iPhone 4.

De grootste wijziging in de vorm van de iPhone de laatste jaren was het aanbrengen van de zogenaamde notch in de iPhone X. Verder is er sinds de iPhone 6, die al dateert van 2014, nauwelijks wat veranderd aan de klassieke vormgeving met afgeronde randen en een bol frame. Maar PhoneArena schrijft nu dat de modellen van 2020 qua design misschien wel zullen terugkeren naar de vorige generatie smartphones van Apple. Dat zou betekenen dat de iPhone 12 opnieuw veel meer op een plat doosje zal lijken, omdat er wordt afstapt van de afgeronde randen. De iPhone zou dan weer meer aanvoelen als de iPhone 4, 5 en SE. Een evolutie die we overigens al zagen bij de nieuwe iPad Pro, waarvan de randen scherper zijn dan bij zijn voorgangers. Of nog: zoals bij de MacBook.

De notch - de uitsparing bovenaan - zou ook verkleinen. Volgens sommige geruchten zou Apple zelfs experimenteren met een prototype zonder notch maar met bredere schermranden. De fabrikant zou verder de concurrentie volgen met een Time Of Flight-camera (ToF), die de omgeving tot een diepte van 4,5 meter kan peilen. Waardoor de 3D- en VR-mogelijkheden flink uitbreiden.

De tekeningen van PhoneArena laten vier camera’s op de rug zien, maar volgens Forbes zou het bij drie blijven, omdat de ToF-sensor kleiner is dan een camera en kan ingewerkt worden in de eerste lens.

Onder de motorkap vallen er eveneens nieuwigheden te melden. De voornaamste is ongetwijfeld de introductie van 5G op alle modellen. Maar er is ook sprake van de terugkeer van Touch ID en de schermen zouden uitgerust worden met ProMotion. Die 120Hz-techniek met hoge refresh rates wordt al gebruikt bij LCD-schermen maar de iPhone 12 zou ze toepassen op OLED-displays.

Forbes is alvast erg enthousiast over hoe de iPhone 12 er volgend jaar volgens verscheidene lekken zou uitzien. Alleen de prijs - al decennia een werkpuntje voor Apple - kan roet in het eten strooien.

Tip: Vergelijk de nieuwste iPhones tegen de laagste prijzen op Tweakers.be
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jordy Van Gastel

  Het zou me verbazen dat ze de Iphone 12 terug zo dik gaan maken.. ze zijn namelijk bezig met stacked motherboards dit zijn plaatjes op elkaar waar door er meer plaats is voor batterij. Ook gaat de nieuwe chip nog kleiner zijn dus..

 • Peter Janssen

  Ze gaan ook nog eens investeren na zo veel jaar. En toch maar duurder en duurder maken. Reden nr. 1 waarom dit nooit bij mij binnenkomt

 • Anthony van der Borght

  De plooibare smartphone is al over de 1000euro al wat uitkomt wie het wil hebben . Gaat ervoor betalen. Er zijn er die weet ik veel.. veel geld ervoor geven. En al je een paar jaar wacht staat alles veel goedkoper tis wel niet nieuw meer . Maar je hebt ervoor veel minder betaalt . Zo moet je het bekijken .

 • Fidji Peeters

  Ik ben fan en ga erop wachten :). Maar 1000 Euro of meer vind ik erover.