“Goedkopere iPhone krijgt prijskaartje van 399 dollar”

De iPhone SE uit 2016.
Stefan Jaitner/dpa De iPhone SE uit 2016.
Apple zou een nieuwe versie van de iPhone 8 willen gaan aanbieden vanaf 399 dollar, omgerekend zo’n 360 euro. Dat toestel zou de spirituele opvolger moeten worden van de immens populaire iPhone SE, een kleiner en goedkoper toestel uit de Apple-familie dat in 2016 het licht zag. Er gaan al maanden geruchten over de telefoon, die begin volgend jaar zou moeten uitkomen.

De variant van de iPhone 8 zou met 64 GB en 128 GB aan opslag komen, vermoedt analist Ming-Chi Kuo volgens MacRumors. Kuo schrijft vaak rapporten over onaangekondigde Apple-producten en doet daarbij veelal juiste voorspellingen. De vernieuwde versie van de iPhone 8 zou verschijnen met 3GB aan ram-geheugen, waar de iPhone 8 nu 2GB aan geheugen heeft. De processor zou dezelfde A13 zijn als uit de recente iPhone 11-modellen. Het ontwerp zou tot slot hetzelfde zijn als de iPhone 8, met hetzelfde lcd-scherm van 4,7 inch (11,9 cm) en dezelfde Touch ID-homeknop.

Hét verkoopargument van de smartphone wordt de vermoedelijk zachte prijs: 399 dollar (360 euro), oftewel zo'n 50 dollar onder de huidige prijs van de iPhone 8. Daarmee doet het nieuwe toestel sterk denken aan de iPhone SE uit 2016. Dat was in essentie een variant van de iPhone 5S met nieuwe componenten. De iPhone SE kwam eveneens uit voor 399 dollar. In de Benelux kwam dat destijds neer op 489 euro.

Zoals Kuo eerder al voorspelde zou de ‘iPhone SE 2' in het eerste kwartaal van volgend jaar al gelanceerd worden. 

Lees ook: Een zo goed als nieuwe iPhone voor 450 euro: zo wordt een smartphone ‘refurbished’ en hier moet je op letten als je zo’n toestel koopt

Bekijk deze video’s

De camera van de iPhone 11 voor u getest

Dit verandert er op jouw iPhone

Apple lanceert drie nieuwe iPhones

Tip: Vergelijk hier alle prijzen voor iPhone toestellen op Tweakers.be
13 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Laetitia Dubois

  400€ voor een smartphone met een 4j oude technologie is vrij duur. Mensen lijken nog niet te weten dat de capaciteit van hoog technologische toestellen exponentieel vooruit gaat. Een smartphone van 4j oud is al sterk verouderd, zeker wat fototoestel betreft, best kan men elke 2j veranderen.

 • Yves Van Rossem

  Goedkopere iPhone ... :-) voor die prijs koop je 2 degelijke smartphones

 • Guy Van Becelaere

  Mensen niet meer kopen de productie is een zware ecologische voet afdruk of is het klimaat dan niet meer belangrijk ?

 • Ronald Van Genechten

  En nog is deze smartphone te duur.

 • Anthony van der Borght

  Dat is juist omdat de iPhone 11 uit is . En dat ze de vorige minder willen zetten.. maar de mensen zijn daar niks mee .. omdat normaal gaat iedereen voor de iPhone 11 gaan ..