"Deal tussen Apple en Beats bijna rond"

Jimmy Iovine en Dr. Dre.
AP Jimmy Iovine en Dr. Dre.
Het zal niet lang meer duren of Beats is in het bezit van Apple. Volgens nieuwssite TechCrunch zijn de onderhandelingen tussen rapper Dr. Dre en de technologiereus bijna afgerond.

Het is Apple vooral te doen om de knappe koppen achter Beats, Dr. Dre en Jimmy Iovine. Het gaat het bedrijf in Cupertino om de kennis die de twee heren op het gebied van mode en cultuur bezitten, en niet zozeer om de koptelefoon-technologie. Het is dus veel meer dan een 'hardware-deal', zegt een insider.

Met het binnenhalen van Dre en Iovine zou Apple beschikken over een platenlabel in het klein. Iovine staat bekend als een harde onderhandelaar in de muziekindustrie, iets wat Apple goed kan gebruiken voor iTunes-aankopen. Bovendien krijgt de techgigant met deze deal meer cachet bij de jeugd. Verder zou de muzikale expertise van de mannen Apple kunnen helpen bij het opzetten van een muziekstreamingdienst.

Begin mei gingen er al geruchten dat Apple 2,3 miljard euro overhad voor Beats Electronics, waaronder ook Spotify-concurrent Beats Music valt. De deal leek een aantal keer stuk te lopen, maar volgens de insider bevinden de overnamegesprekken zich nu dus in de laatste fase.