"Apple wil Intel-chips vervangen door eigen chips tegen 2020"

EPA
Apple plant om de Intel-chips in zijn Macs te vervangen door chips van eigen makelij. Dat meldt het persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. De samenwerking met Intel zou al stopgezet kunnen worden in 2020.

Apple verwerkt de eigen processors nu al in zijn iPhones, iPads en de Apple Watch. In Mac-computers zitten nog steeds chips van Intel. Dat Apple nu ook daarvan afstapt, kan goed uitpakken voor de Amerikaanse elektronicagigant. De Apple-chips zijn de afgelopen jaren sterk verbeterd, en het gebruik van eigen hardware zou zowel meer flexibiliteit als controle bieden bij de lancering van nieuwe toestellen.

Daarnaast zou Apple het volgens Bloomberg mogelijk willen maken om ook mobiele apps te draaien op de Mac, wat gebruikers zou toestaan om snel te schakelen tussen mobiele toestellen en desktops. Ook dat wordt makkelijker als de Macs worden aangedreven door een Apple-chip.

Klappen op de beurs

De plannen voor de vervanging van Intel zouden zich nog in een vroeg stadium bevinden en zijn nog niet definitief. Toch deelde Intel al in de klappen. De waarde van de aandelen van de Amerikaanse chipproducent zakten met ruim 9 procent na de bekendmaking van het gerucht. Intel behaalt ongeveer 5 procent van zijn jaarlijkse omzet door zijn samenwerking met Apple. 
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jean Van de Woestyne

    Apple gebruikt ofwel Qualcomm ofwel erop gebaseerde chips in zijn mobiele telefoons en dus is dit artikel niet juist.