“Apple laat nieuwe Mac Pro in China produceren”

Apples nieuwe hardware: de Pro Display XDR met de Pro Stand en de Mac Pro.
AP Apples nieuwe hardware: de Pro Display XDR met de Pro Stand en de Mac Pro.
Technologieconcern Apple zal de nieuwe Mac Pro-computer in China bouwen. Volgens bronnen van zakenkrant The Wall Street Journal heeft Apple het Chinese bedrijf Quanta Computer ingehuurd om de computer te assembleren.

De productie van de computer met een prijskaartje van 6.000 dollar (ongeveer 5.275 euro) zal plaatsvinden bij een fabriek in de buurt van Shanghai, aldus de ingewijden. Die locatie is dichter in de buurt van andere toeleveranciers van Apple, waardoor het dus goedkoper wordt om componenten aan te voeren, in plaats van de onderdelen helemaal naar de Verenigde Staten te verschepen.

De voorgaande Mac Pro was het enige grote apparaat dat Apple in de VS vervaardigde. Het vorige model stamt uit 2013. Deze computer werd in het Texaanse Austin gebouwd.

Apple liet weten dat de nieuwe Mac Pro is ontworpen in de VS en onderdelen bevat van Amerikaanse makelij. Vorig jaar werd door het bedrijf naar eigen zeggen 60 miljard dollar uitgegeven aan producten van meer dan 9.000 Amerikaanse toeleveranciers.
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jacques-Philippe Leclerc

  Quanta Computer Inc. is een Taiwanees computerfabrikant, die onder meer Dell Computer, Compaq, Apple, Hewlett Packard, IBM, Sony, Fujitsu, Siemens Computers, Toshiba, Acer, Gericom, Sharp Corporation en Maxdata fabriceren. De Republiek van Taiwan is een zelfstandig/onafhankelijke land sinds 25 October 1945. Taiwan is anti-communistisch en heeft absoluut niets met China te maken.

 • Patrick Coulier

  @Johan Van Biesen: Deze is bedoeld voor de heel smalle niche van de video-editors en vergelijkbare machines in de Windowswereld zijn ofwel even duur of kunnen merkelijk minder hoor... Informeer U eerst aub, alvorens hier weeral zonder kennis te reageren!

 • Gino Denil

  Goedkoper om daar te produceren. Maar hij wordt wel de helft duurder.

 • Niels Vanderhoogen

  Apple geen bang voor spionagesoftware?

 • DIRK RASSCHAERT

  Altijd geweest !