“Apple kondigt op 25 maart concurrent van Netflix aan”

Apple-CEO Tim Cook.
REUTERS Apple-CEO Tim Cook.
Apple heeft vandaag de uitnodigingen uitgestuurd voor het event dat plaatsvindt op 25 maart om 19 uur onze tijd in het Steve Jobs Theater in Cupertino. Verwacht wordt dat de techgigant een tv- en videostreamingdienst zal voorstellen, kortom een concurrent voor Netflix. Ook een betalend nieuwskanaal zit er volgens kenners aan te komen.

Zoals gewoonlijk laat Apple op voorhand niet in zijn kaarten kijken. De uitnodiging vermeldt gewoon: “It's show time”. Maar de geruchten dat Apple met een videodienst op de proppen wil komen, gaan al langer. Bovendien begint de invitatie met een aftelling zoals we die van films kennen. 

De videostreaming zou ook eigen producties van Apple bevatten en zou in de zomer gelanceerd worden. Bloomberg meent te weten dat sterren als Jennifer Aniston en Reese Witherspoon op het event van 25 maart aanwezig zullen zijn. De twee actrices zouden net als Oprah Winfrey in zee gaan met Apple, dat naar verluidt 2 miljard dollar in eigen programma’s stak. Er zouden verder nog gesprekken met HBO lopen.

Jennifer Aniston.
FilmMagic Jennifer Aniston.

Apple zou daarnaast ook, zoals Buzzfeed vernam, een nieuwsservice voor abonnees aankondigen. De Wall Street Journal had eerder al gemeld dat Apple hard onderhandelde met uitgevers en zelfs de helft van de inkomsten van de abonnees zou eisen.

De verwachtingen voor het evenement liggen in de lijn van Apples focus op de uitbreiding van het dienstenaanbod voor de klant. De verkoop van iPhones sputtert de laatste tijd, terwijl die van de diensten - zoals de App Store, Apple Pay, cloudservices en zoekadvertenties in de App Store - een recordhoogte van 10,9 miljard dollar (9,7 miljard euro) in het laatste kwartaal van vorig jaar bereikte.
16 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • rik lagrou

  TV taks was te duur nu betalen velen 300€ /jaar om veel programma's te zien Geen tijd ?

 • Ed Leviud

  Wat de meesten blijkbaar niet snappen is dat Apple nu al het grootste aanbod heeft in series en nieuwe films in iTunes. Veel meer dan bijvoorbeeld Telenet en ook nog eens goedkoper. Maar nu betaal je per film. Een abonnement zou heel leuk zijn.

 • Patrick Weyers

  Mijn wereldje zal ik niet laten bepalen door het beleid van Apple. Zoveel mogelijk diversiteit om de kans op dictatoriaal gedrag van dit soort bedrijven te ontlopen.

 • Tommeke Tom

  Teveel streaming diensten, Netflix en Disney, Amazon, dan hier nog telenet en al die andere nog. Gewoon teveel.

 • Kristof Degros

  Na Disney nu ook Apple. Disney heeft het geluk een heleboel eigen producties in hun arsenaal te hebben. Maar alle diensten gaan telkens een kleiner aanbod hebben. En sommige eigen producties zijn de moeite, maar dat niet altijd.