"Apple al halfjaar op de hoogte van iCloud-lek"

ANP
Apple is al sinds maart op de hoogte van een beveiligingslek in iCloud, beweert Daily Dot. Softwareontwikkelaar Ibrahim Balic ontdekte de kwetsbaarheid en wees Apple op het probleem, maar dat haalde niet veel uit.

Balic stuurde meerdere e-mails naar Apple over het lek. Hij liet weten een methode te hebben ontdekt om persoonlijke data van anderen uit de cloud te halen. Hij kon namelijk meer dan 20.000 keer een wachtwoord invoeren voor een account, waardoor het hacken een eitje werd.

Eind maart waarschuwde de ontwikkelaar Apple voor het lek. In mei stuurde hij daarover weer een e-mail, omdat het probleem dan nog steeds niet was opgelost. Ook schrijft hij op een blog van Apple over het lek, maar de techreus doet er vrijwel niets mee.

Apple kwam begin deze maand onder vuur te liggen nadat honderden naaktfoto's van verschillende beroemdheden op internet terechtkwamen. Het is onduidelijk of het om hetzelfde beveiligingslek gaat, maar de kwetsbaarheid die Balic ontdekte vertoont sterke overeenkomsten met het lek van 'Celebgate'.