Apple versus Samsung versus Huawei: wie wint de strijd der titanen?

Apple en Samsung krijgen steeds duchtiger concurrentie in het high-end smartphone segment
rv Apple en Samsung krijgen steeds duchtiger concurrentie in het high-end smartphone segment
De strijd tussen de grootste en sterkste jongens in de high-end smartphonemarkt is al lang niet meer enkel een gevecht tussen Apple en Samsung. Zo kreeg de P20 Pro, het nieuwe vlaggenschip van Chinese fabrikant Huawei, niets dan uitstekende reviews én de bijnaam “de ‘killer’ van de iPhone X en Samsung S9”. We vergeleken de drie patsers.

Samsung Galaxy S9+

Waarom je dit toestel moet overwegen: de Galaxy S9+ ligt fijn in de hand, heeft een prachtig scherm dat altijd goed afleesbaar is, verbeterde luidsprekers, een van de beste smartphonecamera's ooit gemaakt en zeer krachtige hardware. Voeg daarbij de mogelijkheid om of geheugen uit te breiden of een tweede simkaart toe te voegen, en de aanwezigheid van een 3,5mm-jack, en je hebt een zeer complete telefoon.

Prijs: vanaf 722 euro.

Lees ook: Dit zijn de populairste smartphones van het moment

Apple iPhone X

Waarom je dit toestel moet overwegen: de iPhone X is wel degelijk de spannendste smartphone die Apple in jaren heeft gemaakt. Hij heeft een schitterend scherm en de gezichtsherkenning werkt goed. Er zijn ook minpunten, zoals het gebrek aan een 3,5mm-uitgang en een 4g-modem die iets minder presteert dan die van concurrenten. Apple levert het toestel bovendien met een langzame lader. En toch: met de X heb je zonder twijfel een razendsnelle, krachtige smartphone in handen.

Prijs: vanaf 1.046 euro.

Huawei P20 Pro

Waarom je dit toestel moet overwegen: De P20 Pro heeft alles wat je van een smartphone uit de hoogste categorie mag verwachten. Hij kan alleen niet draadloos laden. De camera is fenomenaal, het grote oledscherm ook en over de accuduur mag je gerust naar huis schrijven. De toegevoegde software verpest het feestje helaas een beetje, maar de treffelijke prijs maakt veel goed.

Prijs: vanaf 806 euro.

Lees ook:

Samsung Galaxy S9 en S9+ Review: hetzelfde, maar dan beter

Zo ziet de smartphone van de nabije toekomst eruit

Is dit toestel de killer van de iPhone X en Samsung S9?
77 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jan Van Windekens

  @Peter Neefs, uitstraling en klasse moet van jezelf komen, niet van een of andere wagen, telefoon of merkkledij. Die m'as-tu-vu houding wijst op mentale en intellectuele armoede.

 • Paula Desmet

  Peter, als jij BMW en Mercedes klasse noemt, is het begrijpelijk dat je zulke uitspraken maakt. Tegenover echte klasse wagen zijn deze maar doorsnee voor Jan met de pet die wil, maar niet kan. En zo is de strijd der smartphones ook. Apple is voor Jan met de pet die denkt het grootste luxepaard gekocht te hebben door een gebrek aan kennis en gebaseerd op 'wat de mensen denken'. Ik vind dit artikel overigens zeer top en neutraal.

 • Yannick Vanhex

  Oneplus ;)

 • Azdine Ben

  Ik ben content met mijn Huawei P20 zeker de stabiliteit van de camera nog nooit zoiets gezien daar is iPhone niets tegen

 • Peter Neefs

  Apple is gewoon klasse , de naam, de uitstraling , en dan ook nog eens een leuke gsm .. Toppie gewoon, is zoals BMW Mercedes etc .. Klasse standing .. De andere zullen ook wel ok zijn en mss zelfs beter, maar tja .. Ze zijn geen Apple