Apple verkoopt iPhones via krediet in China

De iPhone XS, de iPhone XR en de iPhone XS Max.
AP De iPhone XS, de iPhone XR en de iPhone XS Max.
Chinezen kunnen nu via maandelijkse afbetaling een iPhone kopen. Technologiegigant Apple slaat daarvoor de handen in elkaar met lokale banken en Ant Financial, een onderdeel van het Chinese internetconglomeraat Alibaba. Bedoeling is om de verkoop van iPhones een boost te geven in het Aziatische land.

Op zijn Chinese website heeft Apple zijn nieuwste model iPhone XR via krediet aangeboden. Consumenten kunnen zo in 24 maanden tijd hun smartphone afbetalen. Maandelijks moeten ze dan 271 yuan (35 euro) neertellen. 

Ook voor de iPhone XS bestaat die mogelijkheid. Daarbij gaat het om een maandelijks bedrag van 362 yuan of 47 euro. Het toestel kost minstens 8.699 yuan (1.142 euro), voor het gemiddelde Chinese maandloon is dat een fortuin.

Rentevoet: 0 procent
Voor het project werkt Apple samen met vier lokale banken en Ant Financial. Op één bank na bieden alle financiële instellingen een krediet aan met een rentevoet van nul procent.

Apple ziet de verkoop van de iPhones slinken in China. Het land is nochtans goed voor een derde van de wereldwijde verkoop van smartphones. Met dit initiatief wil het Amerikaanse bedrijf het tij keren.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Erwin Gielen

    Ik sluit me aan bij Iwan: als je een gadget niet kan betalen is de beste beslissing het niet te kopen. Ik heb maar 1 lopende lening en die loopt volgend jaar af: mijn huis. Zelfs voor de verdere afwerking leen ik niet, ook niet voor auto. Probleem met lenen is dat je dat geld ook bij tegenslag moet hebben (vb verlies werk / zware medische kosten). Kijk eens naar drama's toen Sabena hier er mee op hield: dat zal mij niet overkomen.

  • Iwan Schrauwen

    een huis een auto is normaal maar een krediet voor een telefoon, veel gekker kan het niet worden