Apple stelt verkoop van iPhone 12 uit

Illustratiebeeld.
AP Illustratiebeeld.
Apple stelt de verkoop van de iPhone 12 met een paar weken uit. Het nieuwe toestel zal dus niet in september in de winkels liggen. Dat heeft de financiële topman Luca Maestri tijdens een presentatie van de kwartaalcijfers bekendgemaakt.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

“Zoals jullie weten, verkopen we iPhones meestal rond het einde van september”, zegt Maestri. “Dit jaar verwachten we dat ze een paar weken later verkrijgbaar zijn.” De iPhone zal met andere woorden ergens in oktober in de winkels liggen. Een exacte datum is er nog niet. 

Tijdens zijn presentatie gaf Maestri geen reden voor het uitstel, maar allicht speelt het coronavirus een rol. Veel Chinese fabrieken hebben immers vertraging opgelopen, omdat het personeel massaal moest thuisblijven tijdens de uitbraak. 

De iPhone 12 zal vier modellen krijgen volgens ingewijden en heeft een vernieuwd ontwerp, vergelijkbaar met de huidige iPads Pro of de oude iPhone 4 en 4S. 
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • gerd peeters

  lees zo vaak dat apple aan een neerwaardse spiraal bezig is, maar als je dan hoort dat ze ook tijdens de corona monster winsten maken en de SE zeer goed verkoopt dan is van die neerwaardse spiraal niet veel te merken. Ik heb een iphone 11 pro en ben er zeer tevreden van.

 • Patrick Coulier

  @Frits Vandenberge : Apple zit juist maar in het hoge gamma van de smartphones en nu met de Iphone SE(2) ook in het midden gamma. Gooi je alle smartphones op een hoopje t.e.m. het zeer goedkope gamma dan vermindert het marktaandeel van Apple inderdaad ;-) Kan je makkelijk van Porsche, BMW, Audi wagens ook zeggen hee ;-)

 • Frits Vandenberge

  iPhones worden inderdaad in China gemaakt net zoals computers, stofzuigers, radio's, TV's, enz van Philips, AEG en tientallen andere merken. En Trump maar China beboeten waardoor die producten uiteraard ook duurder worden. Trouwens iPhones zakken weg in de verkoop. Volgens LN24 en Kanaal-Z staat wereldwijd sinds 1 juli Huawei op nummer 1, Samsung op 2 en Apple (iPhone) op 3.

 • Marc Wouters

  Wachtrijen mogen niet aan de winkels, een noodzakelijk beeld om de hype weer te voeden