Apple presenteert AirPods Pro met actieve ruisonderdrukking

Apple AirPods Pro
Apple Apple AirPods Pro
Apple heeft een nieuwe versie van de populaire AirPods aangekondigd. Opvallendste nieuwigheid is de actieve ruisonderdrukking, wat volgens de techgigant zelf voor een “superieur geluid” zorgt.

De AirPods worden geleverd in drie verschillende maten, zodat ze in bijna elk oor passen. Ze vormen zich na verloop van tijd naar het oor. Gebruikers met gevoelige oren hoeven zich volgens Apple geen zorgen te maken. Er is een nieuw ventilatiesysteem ontwikkeld dat de vervelende druk tegen moet gaan die sommigen ervaren bij ‘in-ear oordoppen’.

De grote nieuwe toevoeging is de ruisonderdrukking, ofwel ‘noise cancellation’. Een microfoon in de oordoppen luistert zo’n 200 keer per seconde naar het omgevingsgeluid en filtert dat met behulp van een andere microfoon uit. Hoe goed dat in de praktijk werkt, moet nog blijken. Op de officiële site van Apple wordt alvast haarfijn uitgelegd hoe het precies werkt.

Vijf minuten opladen, een uur luisteren
De AirPods worden meegeleverd met het alom bekende oplaaddoosje en gaan dan volgens Apple 24 uur mee, inclusief oplaadbeurten in het hoesje. De fraaie hebbedingetjes zouden na vijf minuten opladen een uur lang te beluisteren zijn.

Het prijskaartje is wel fors. Voor een set AirPods Pro ben je zeker 279 euro kwijt. Ze zijn enkel in het wit te koop en zijn vanaf nu te bestellen op de site van Apple. Vanaf woensdag liggen ze ook in de winkel.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marcel Vandamme

  279 euro? Apple weet wat mensen willen? LoL!

 • Kurt Vlaminck

  Productie kost 2 euro, verkoop prijs 279 euro. Je moet gewoon goed zijn in marketing en je vind genoeg gekken om jezelf rijk te maken.

 • Roel Mick

  Lelijke dingen. Je lijkt een clown met die dingen in uw oren. En hoe dom kan je zijn om daar zo veel voor te betalen?

 • Jean West

  Ik dacht eerst dat het haardrogers waren.

 • jos vermeule

  Wauw!! Apple heeft zichzelf weer maar eens overtroffen dit zowel met het prachtige design als met de technologie. Apple is en blijft een bedrijf dat begrijpt wat mensen willen en belangrijk vinden. Ik heb al twee paar besteld voor thuis en op het werk. De prijs valt al bij al ook nog goed mee.