Apple Pay komt binnenkort naar België

REUTERS
Apple Pay, de mobiele betaaldienst van de Amerikaanse technologiereus, wordt binnenkort gelanceerd in België. De primeur is voor klanten van BNP Paribas Fortis, meldt De Tijd.

Er zijn al verschillende betaalapps voor smartphones beschikbaar in België: die van Google voor Android-telefoons, maar ook lokale initiatieven als Payconiq en Bancontact. Over Apple Pay waren er wel geruchten, maar de introductie liet lang op zich wachten. 

Tot nu dus, zo vernam De Tijd van meerdere bronnen. Klanten van BNP Paribas Fortis zullen hun kaart kunnen toevoegen aan de Apple Wallet en vervolgens in winkels kunnen betalen door hun smartphone tegen de terminal te houden. Vanaf een bepaald bedrag is bevestiging nodig via vingerafdruk of gezichtsherkenning.
14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Georges Vande Velde

  Applepay voor klanten van BNP Parisbas fortis ? Welke voorrechten heeft deze bank wel ? Dat ze de mensen het meeste geld aftroggelen ???

 • Patrick Coulier

  @Laetitia Dubois: Payconiq werd maar opgericht in 2015 een jaartje nadat Apple hun systemm Apple Pay aankondigde. Hoe kunnen ze dan de eerste zijn? De feiten hebben ook hun rechten ;-)

 • Laetitia Dubois

  @Patrick Coulier, ik had het ook over Belgie, maar zelf wereld gezien waren ze niet de eerste, Payconiq was hun bvb voorbij en is groter dan ApplePay, maar vooral het is niet aan 1 systeem gebonden.

 • Patrick Coulier

  @Laetitia Dubois: ApplePay werd gelanceerd in oktober 2014 en was 1 van de eerste zoniet de eerste. Dat Belgie heel laat is met de introductie, ligt meer aan de afwachtende bange houding van de Belgische banken...

 • Tom Keung

  De app van belflius is gemakkelijk en gebruiksvriendelijk en geen KOSTEN voor de handelaar.