Apple lanceert nieuwe iPod: dit zijn de prijzen

Apple lance un nouvel iPod Touch, quatre ans après la sortie de son dernier modèle.
Apple Apple lance un nouvel iPod Touch, quatre ans après la sortie de son dernier modèle.
Technologiegigant Apple heeft vandaag zijn nieuwe iPod touch voorgesteld, vier jaar nadat het laatste model werd uitgebracht. Het toestel heeft een grotere opslagcapaciteit en een krachtigere processor. De nieuwe iPod is te koop vanaf 239 euro.

Apple heeft te kampen met een dalende verkoop van de iPhone, en haalt daarom mogelijk het onderste uit de kast door een nieuw toestel op markt te brengen. Eerder kondigde het bedrijf ook al aan zich in de videostreaming te gooien, persabonnementen te zullen aanbieden en abonnementen voor videogames.

De nieuwe iPod touch heeft een A10 Fusion-processor, waardoor de graphics drie keer sneller laden, aldus Apple. De processor is echter minder sterk dan die in de nieuwste iPhones. De iPod heeft hetzelfde scherm als het model dan in 2015 uitkwam.

Prijzen

De nieuwe generatie iPod, grosso modo een iPhone zonder telefoonfunctie, is te koop vanaf 239 euro voor het model van 32 gigabyte. Voor 128 gigabyte betaal je 349 euro en voor 256 gigabytes tel je 459 euro neer.

De eerste iPod die in 2001 werd gelanceerd, kende een groot succes en markeerde de ommekeer van het bedrijf naar de draagbare toestellen. Die leidde in 2007 tot het enorme succes van de eerste iPhone. 

Bekijk ook:

Zo introduceerde Steve Jobs 12 jaar geleden eerste iPhone.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Cletus Clint

  Ongelofelijk duur, als je ziet wat voor complete smartphones er te koop zijn voor die prijs. En die spelen ook muziek maar doen nog zoveel meer.

 • Steven Quintens

  Ondermaatse muziekspeler?. Ik heb via de equalizer de bassen op R&B gezet van de 1ste keer dat ik hem in gebruik nam. Heb die niet meer veranderd en speelt perfect naar mijn goesting. De opvolger ga ik waarschijnlijk ook aanschaffen

 • Tom Keung

  Schandalig duur voor een muziekdoosje

 • Alec Verbruggen

  Geeuw ende gaap, te duur voor een ondermaatse muziekspeler.