Apple krijgt patent voor opvouwbare iPhone

REUTERS
Apple heeft patent gekregen op een opvouwbare smartphone. Apple had het octrooi in januari 2018 aangevraagd, meldt CNN. Dat het patent is verstrekt, wil nog niet zeggen dat Apple binnenkort met een opvouw-iPhone komt. Dat zou nog wel een paar jaar kunnen duren.

Huawei en Samsung hadden eerder zulke toestellen gepresenteerd. Samsung heeft echter problemen met die vouwsmartphone, de Galaxy Fold. Het toestel zou eind april op de markt komen, maar die lancering is uitgesteld omdat displays van proefexemplaren begonnen te scheuren.

De Galaxy Fold moet het vlaggenschip van Samsung worden. Het toestel kost meer dan 2000 euro. Het zit tussen een smartphone en een tablet in. Als het toestel is opgevouwen, is de voorkant de feitelijke telefoon waarmee iemand kan bellen en kan internetten. Maar als hij wordt opengevouwen als een boek, wordt de binnenkant het toestel. Hij is zo gemaakt dat apps dan automatisch binnenin verdergaan. Op het grote, uitgeklapte scherm kunnen gebruikers tot drie apps naast elkaar openen.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Filiep Lapeire

  Patent op plooibaar? De volgende word dan zeker een uitrekbare zoals een accordeon.

 • Johannes Meissner

  Apple? Nee China. Voor Apple en. Microsoft is het game over voor deze bucht.

 • Bernd Vaes

  Tja, dan een opvouwbare iPhone... zal bij Apple wel 2500 Euro kosten. Had mijn grootvader ooit gedacht, dat een telefoontoestelletje zoveel zou kosten. Vergeet de smartphones, op naar een klein chipje in de hersenen en een hologram voor ogen.

 • Peter Janssen

  En Apple volgt andere fabrikanten... Zoals we al gewoon zijn.