Apple keurt app goed om gehate uitsparing bovenaan weg te halen

Axiem Systems
Goed nieuws voor de tienduizenden haters van de zogenaamde 'notch' of 'uitsparing' bovenaan het scherm van de iPhone X. Er is nu een app die komaf maakt met de inkeping. En Apple heeft 'em goedgekeurd. De unibrow is back, voor wie wil.

Nog vóór de iPhone X voorgesteld werd, kwam er al heel wat kritiek op de onnatuurlijke insnijding boven aan het scherm. Apple koos, in navolging van de concurrentie, voor een OLED-scherm dat de oppervlakte van het nieuwe toestel in zijn geheel beneemt. Om de frontcamera de nodige ruimte te geven, werd een kleine onderbreking in de bovenste schermlijn ingelast. Een gek gezicht, vonden vele fans van Apple, dat traditioneel geprezen wordt voor zijn knappe designs.

Zwart balkje

Dat Apple de nieuwe app om de uitsparing te dumpen, omarmt, is opvallend. Het bedrijf heeft tot nu toe ontwikkelaars vooral aangespoord om de insnijding mee in hun apps op te nemen.

De app genaamd 'Notch Remover' verwijdert niet écht het bizarre blokje, maar maakt het onzichtbaar door een zwarte balk over de bovenrand van afbeeldingen te plaatsen. Die moet je vervolgens toevoegen aan je achtergronden in de instellingen. De statusbalk krijgt op die manier weer de klassieke unibrowlook.

Je moet wel bereid zijn te dokken voor de app: 1,09 euro. Een peulschil natuurlijk voor wie minstens 1.159 euro veil heeft voor een smartphone.
7 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • kevin javor

  apple haters allemaal, ik heb gewoon een zwarte achtergrond, geen uitsparing zichtbaar EN gigantische batterijbesparing ( oled dus die pixels staan uit) maarja...

 • Filip Vanlaeken

  Apple is de pedalen kwijt. Wie er een koopt ook, de Scientology onder de smartphones, met hun plakkers op hun auto alsof het een lifestyle statement is. Allemaal gebrainwashed door hun vriend uit het hiernamaals (die zijn voorrang op een nieuw orgaan kocht op een gewone mens en overal belastingen ontduikt).

 • Joris Vanderaert

  Veel Apple fans gaan dat niet gebruiken, ze willen zeker en vast laten zien dat ze een iPhone X hebben dus mag die zeker niet lijken op een iPhone 7 of 8. Net die uitsparing zorgt voor het gewenste effect, nl. vanop afstand kunnen zien dat het wel degelijk een iPhone X is.

 • Ben Strubbe

  En ondertussen blijkt een of ander bedrijf er al in geslaagd te zijn het gezichtsherkenningsprogramma op de iPhone X te misleiden.

 • ronny cuypers

  Waar maken ze zich druk over. Kan je dan ook nog telefoneren, of is dat bijzaak?