Ga naar de mobiele website
^ Top

Amerikaanse soldaten krijgen superzicht met futuristische lenzen

Innovega
De Terminatorbril die Google eerder deze week voorstelde mag dan spectaculair geweest zijn, dit stuk speelgoed is minstens zo speciaal. Het Pentagon heeft een bestelling voor speciale contactlenzen geplaatst, waarmee soldaten uitgerust kunnen worden. De lenzen hebben een ingebouwde monitor waarmee ze livebeelden en data projecteren terwijl de soldaten zich in de frontlinie bevinden.

De kleine schermen zijn ingebouwd in de lenzen. Omdat ze geen elektriciteit nodig hebben om te werken, kunnen ze rechtstreeks op het oog rusten en is er geen nood aan brilmonturen die het zicht kunnen belemmeren. Wat de soldaten te zien krijgen, kan vergeleken worden met een televisie van 240 inch die vanop een afstand van 3 meter bekeken wordt, in 3D, en volledig doorzichtig.

"Soldaten moeten sowieso over hun volledige zicht beschikken wanneer ze zich in de frontlinie bevinden", aldus Innovega, de maker van de lenzen. "Op hetzelfde moment wordt er echter een gigantische hoeveelheid informatie verzameld, die op een of andere manier tot bij de soldaat moet komen. En daar is deze lens voor gemaakt. Het houdt trouwens niet op bij grafieken of cijfer- en tekstmateriaal. Er kunnen zelfs livebeelden van observatiecamera's of drones afgespeeld worden", aldus het bedrijf nog.

Innovega werkt samen met DARPA, het experimentele onderzoekslab van het Amerikaanse leger. Veel van de projecten van DARPA worden uiteindelijk nooit in het echt gebruikt, maar anderen hebben het leven drastisch veranderd. Zo werden de eerste 'virtual reality'-toestellen er ontwikkeld, alsook een van de voorgangers van het huidige internet.

Innovega


Meld een bug