Amerikaanse luchtvaartautoriteit: "Vlammenwerper op je drone mag niet”

Een drone in actie op een IT-beurs in Las Vegas.
AP Een drone in actie op een IT-beurs in Las Vegas.
Pas op, het is niet toegestaan om vlammenwerpers, geweren, vuurwerk en bommen vast te maken aan een drone. Wie dat doet, kan een boete van tienduizenden dollars krijgen. Daarvoor waarschuwt de Amerikaanse de luchtvaartautoriteit FAA.

Het verbod geldt voor alle "gevaarlijke wapens", en daaronder valt volgens de FAA elk voorwerp dat "gebruikt wordt voor of in staat is tot het doden van mensen of het veroorzaken van ernstig lichamelijk letsel". De wet maakt een uitzondering voor organisaties met een ontheffing.

Veiligheidsdiensten wereldwijd hebben eerder al gewaarschuwd voor aanslagen met drones. Experts schatten dat de omzet van drones in de komende vijf jaar in Europa alleen al zal verdubbelen naar bijna tien miljard euro. De grootste groei wordt verwacht voor zogeheten counterdrones. Deze kunnen radar en laser uitschakelen.

Vanaf juli 2020 gelden in ons land nieuwe, Europese regels. De meeste drones moeten tijdens de vlucht traceerbaar en identificeerbaar moeten zijn. Vele dronebestuurders, ook hobbyisten, zullen zich moeten registreren. 
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Mike Zwarts

    Moeten ze ook die drone verbieden. Als er ene over mijne eigendom vliegt die haal neer.