Exclusief voor abonnees

Alles-in-één en gigantische zoom:

GETEST: bridgecamera's ideaal voor op vakantie

Een smartphonecamera heeft wat te weinig mogelijkheden, een spiegelreflex- of systeemcamera is te log om overal mee naartoe te nemen. Maar er is vandaag een gulden middenweg: bridgecamera's hebben een stevig aantal krachtige features die ook op semiprofessionele camera's staan, kunnen ver in de diepte gaan qua zoom en hebben bovendien een comfortabele prijs. Tweakers.be testte er vier.

De meeste mensen fotograferen met hun smartphone als ze met vakantie zijn. Toch levert dat soms belangrijke beperkingen op. De belangrijkste zijn dat je op een smartphone geen lenzen kunt wisselen en dat je met de meeste modellen niet echt kunt zoomen.

Digitale zoom is namelijk geen echte zoom: er gaat veel van de beeldkwaliteit verloren wanneer het zoomen niet door de lens zelf gebeurt. Er bestaan vandaag wel smartphones waarvan de tweede camera een zoomlens heeft, maar die gaan op dit moment niet verder dan 2x-zoom.

Je hebt 20% van dit artikel gelezen
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Eric Vaeske

    Zo n digitaal filmrolletje werd destijds gemaakt maar was veel te duur en kwaliteit middelmatig. Werd dus vlug afgevoerd. Trouwens, er zijn nog tal van fotografen die analoog werken ( oa ikzelf ).

  • Marc Wouters

    De digitale sensor is het duurste onderdeel van de camera. Dat kan je zomaar geen filmrolletje van maken. Dan zit je een zéér dure camera hebben die nog altijd niet goed presteert.

  • Albert De Vries

    En een "digitaal" filmrolletje om in een analoog fototoestel te gebruiken, eventueel mits een kleine aanpassing aan het fototoestel, zou toch ook ontworpen moeten kunnen worden. En dat zou onze wegwerpmaatschappij ook wat intomen