Adobe komt met Photoshop voor iPad

AP
Adobe werkt aan een app van zijn veelgebruikte fotobewerkingsprogramma Photoshop. Het is de bedoeling dat klanten dan op hun iPad foto's kunnen bewerken. Ook moeten ze met de app gemakkelijker kunnen switchen tussen apparaten. In oktober moet de app worden onthuld en in de loop van volgend jaar zou hij op de markt moeten komen, als de ontwikkeling goed verloopt.

Persbureau Bloomberg onthulde de plannen vrijdag op basis van bronnen rond het bedrijf. Adobe heeft al zijn programma's in de afgelopen jaren verplaatst naar de cloud. Klanten kopen niet meer het feitelijke programma, maar betalen een abonnement om de diensten te kunnen gebruiken. Daarbij richt Adobe zich niet alleen op professionals in de media, maar ook op hobbyisten die liever op mobiele apparaten werken dan op pc's.

Adobe-topman Scott Belsky bevestigt dat het bedrijf Photoshop op andere platforms wil brengen, maar wil geen details geven. "Er is heel veel nodig om een product als Photoshop te laten werken op een modern apparaat als de iPad."
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • drup van den broecke

    Mja, een jaar of tien terug gingen. ze ook leuk alles naar Linux porten... nog niet veel van gezien. zal wel aan mij liggen zeker?

  • Marc Spandel

    Affinity photo en affinity designer zijn véééééééél goedkoper en blijkbaar minstens even goed.

  • Marc Wouters

    Lijkt me een bijzonder kleine markt, van Lightroom kan ik dat nog begrijpen maar Photshop op een iPad lijkt me weinig realistisch. Een iPad biedt ook gewoon te weinig precieze besturing om goed te kunnen werken, op die grote pro-versie na misschien. Ik gebruik Photoshop op mijn Surface Pro, maar enkel op vakantie. Maar die heeft dan ook een zeer precieze besturing via muis en pen.