62.000 euro voor nieuwe televisie van Sony

Flickr/Kārlis Dambrāns
Sony komt binnenkort met nieuwe 8K-televisies op de markt. Maar mocht je zo'n scherm in huis willen halen, dan gaat je dat wel wat kosten. Voor een kleine 70.000 dollar (62.000 euro) haal je er één in huis.

En nadat je al je spaargeld hebt uitgegeven moet je ook nog flink wat plaats maken aan de muur. Die 33 miljoen pixels nemen nogal wat ruimte in. Het exemplaar heeft namelijk een diagonaal van bijna 2,5 meter, zo maakt Sony bekend in een persbericht. Met die afmetingen kun je het onderscheid tussen 8K en 4K pas zien. Tenminste, als je ongeveer met je neus tegen het scherm gedrukt zit.

Kleiner formaat

Mocht je geen tienduizenden euro's op je rekening hebben staan, dan kun je altijd nog kiezen voor een kleiner formaat. Voor ‘slechts’ 13.000 dollar heb je vanaf juni een 8K-scherm van 85 inch. Alsnog ruim twee meter. 

Neem je nog genoegen met een 4K-televisie, dan merk je dat ook in de prijzen. Het nieuwe 4K-oled vlaggenschip gaat je minstens 3500 dollar kosten. 

Niet de eerste

Sony is niet de eerste die met 8K-televisies op de markt komt. Samsung bracht al eerder tv's uit met de nieuwe standaard. LG komt binnenkort met de eerste 8K-oled-televisie.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Roger Cooks

  Nog eventjes wachten..., dat wordt wel goedkoper. In 1967 kostten de eerste kleuren TV's met een 56 cm scherm ook zowat 6 modale maandlonen

 • Jos Vervoort

  Goedgoed en me dan binnen enkele jaren een oled 4K 65-inch voor rond de 1500€ aanschaffen. Koop ik enkel tijdens het jaar van de world cup of de olympische spelen voor extra korting.

 • Mike Straub

  De volgende is zeker 24K?

 • Renaat Moerman

  Wat komt er uit je Telenet decoder ? zogezegd 1080p, maar met veel compressie ...

 • Stefaan Verhaegen

  Ach binnen een paar jaar kost ie nog 650 euro, zolang kan ik nog wachten