5 must-have keukentoestellen voor wie gezond wil koken

Hoe maak je in een mum van tijd gezond voedsel klaar? Een paar hulpmiddelen.
Philips Hoe maak je in een mum van tijd gezond voedsel klaar? Een paar hulpmiddelen.
Een gezonde maaltijd klaarmaken neemt soms wat meer tijd in beslag dan een portie fastfood in de friteuse gooien. Maar met de juiste technologie win je ook weer in snelheid. Hier zijn vijf toestellen die je in huis moet hebben voor een snelle én gezonde hap.

Blender

Sapjes, smoothies en sauzen maak je met een krachtige blender. Je gooit er alle ingrediënten gewoon in en de blender staat in voor de krachtpatserij. Als je echt optimale snelheid wil, neem dan een model met een kracht van minstens 1.000 watt.

(lees verder onder de foto)

De Philips Innergizer-blender.
Philips De Philips Innergizer-blender.

AirFryer

Frituren staat zogezegd haaks op gezonde voeding, maar wanneer je een heteluchtfriteuse gebruikt ga je ook weer niet té veel zondigen. Philips was enkele jaren geleden de eerste met zijn AirFryer, waarmee jouw frieten en andere hapjes worden gebakken door middel van een proces dat ze tegelijkertijd stoomt en grilt. Op die manier bevatten ze liefst 80 procent minder vet. Ondertussen werd de AirFryer al snel nagevolgd door toestellen van fabrikanten als Tefal en Inventum.

(lees verder onder de foto)

Een AirFryer van Philips.
Philips Een AirFryer van Philips.

Hakmolen

Wat neemt het meeste tijd in beslag bij het bereiden van gezonde maaltijden? Yep, groenten, kruiden en noten hakken en fijnsnijden. Met een stevige hakmolen heb je die tijdrovende en vervelende klus in een handomdraai gepiept. Het hoeft trouwens niet enkel om slaatjes te draaien, want ook voor deelbereidingen als hummus of ratatouille kan je zo'n hakmolen efficiënt inzetten.

(lees verder onder de foto)

Ook handig: een hakmolen!
Philips Ook handig: een hakmolen!

Sapcentrifuge

Het internet staat tjokvol sapdiëten, maar ook wie niet noodzakelijk kilo's kwijt wil en gewoon wat gezonds wil toevoegen aan het dagelijkse menu, kan plezier beleven aan een sapcentrifuge. Het principe is eenvoudig: je trekt het sap met centrifugale kracht uit diverse soorten fruit en behoudt zo alle gezonde voedingstoffen. Het is een kunst waarin alleen een goed functionerende sapcentrifuge uitblinkt. Zoek ook hier naar toestellen met een hoger vermogen: dat helpt onder meer wanneer je fruit en groenten met een iets hardere bast wilt verwerken.

(lees verder onder de foto)

De Princess 203040 Juice Extractor
Princess De Princess 203040 Juice Extractor

Stoomkoker

Stoomkoken is al eventjes in, en terecht: je kan er gezonde én smakelijke maaltijden mee op tafel toveren. Vitaminen en mineralen worden beter bewaard, net als de smaak van alles wat je stoomt, en de sappen die in de ingrediënten zitten. Aroma's van kruiden worden bovendien beter opgenomen. Een stoomkoker is ook bijzonder handig om dingen op te warmen, als alternatief voor de microgolfoven: er gebeurt namelijk geen bijkomende garing.

(lees verder onder de foto)

Magimix Cook Expert Stoomkoker
Magimix Magimix Cook Expert Stoomkoker

Het beste keukentoestel voor de goedkoopste prijs? Toon me de beste prijzen voor keukentoestellen

Lees ook:

Roomba-robotstofzuigers krijgen functie om wifi-signaal in kaart te brengen

Deze apparaten zijn slimmer dan je denkt

Vijf innovatieve huishoudtoestellen die je leven echt gemakkelijker maken
23 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • willy eeckhout

  het gemak dient de mens!

 • Vicky Van Uffelen

  Enorm veel dwaze reacties hier. Mijn man heeft de ziekte van Crohn. Sinds het gebruik van de Airfryer gebruiken we geen pannen meer om boter te mijden. Alle vlees in de Airfryer en top resultaat. Mensen denken precies dat je er enkel frieten in kan maken.

 • paul rubbens

  maak u eten zelf. de beweging en tijd da ge der insteekt is gezond. maar in deze wereld van snel snel hebben we daar geen tijd meer voor plus het eten is zo duur voor de meeste dat gezond eten niet tot de mogelijkheid behoord gewoon.

 • patrick duyck

  Airfryer toppertje lekker en gezonder let op de schrijfwijze

 • Nick de Anno

  AirFryers zijn een leugen want de producten die daar in moeten bevatten even veel vet en soms nog meer dan uit de friteuse. Goed gefrituurd is zelfs vet armer dan gebakken. Is al heel vaak aangetoond. Gewoon leugens.