4 voordelen van een gebogen televisiescherm

Een gebogen scherm geeft een heel ander cachet aan je interieur.
LG Electronics Een gebogen scherm geeft een heel ander cachet aan je interieur.
De rage van de gebogen televisieschermen ligt al een beetje achter ons, maar toch zijn er experts die nog steeds zweren bij zo’n curved toestel. We gingen na wat de voordelen ervan zijn.

1. Je kruipt als het ware in het scherm

Komt altijd terug als argument pro een gebogen scherm: je zou veel meer ondergedompeld worden in wat er te zien is. Omdat de randen van het beeld licht naar voor gebogen worden, voelt het aan alsof je meer ‘in’ de wereld van de film of de tv-reeks zit. 

2. Meer diepgang

Een ander visueel voordeel aan gebogen tv’s - dat opnieuw vooral op perceptie stoelt eerder dan op iets dat meetbaar is: de gebogen randen verlenen het beeld ook meer diepgang. Samsung is met die beeldillusie echt aan de slag gegaan, door bij haar eigen curved televisies het contrast op bepaalde delen van het scherm zo aan te passen dat de diepte nog sterker wordt.  Bekijk hier de Samsung televisies met gebogen scherm.

3. Het beeld is breder

Oogartsen kunnen ongetwijfeld uitleggen waarom, maar wanneer de linker- en rechterzijde van een scherm naar je toe buigen, krijg je ook iets meer beeld in de ooghoeken. Zo werden er onder andere testen uitgevoerd tussen een gewone tv en een gebogen tv van 65 inch (165 centimeter), waarbij het beeld van de gebogen televisie haast unaniem breder geschat werd. 

4. Het oogt cool

Een laatste, maar ver van onbelangrijke troef van gebogen tv’s: ze ogen mooi. Meer dan bij gewone televisies geven ze je echt het idee dat je in een thuisbioscoop zit, ook al omdat de meeste gebogen tv’s die verkocht worden aan de grote kant zijn. Belangrijke kooptip: het loont dan ook vooral om naar curved tv’s uit te kijken die groter zijn dan 65 inch; voor kleinere tv’s voegt zo’n scherm weinig toe).

TIPVergelijk hier de prijzen van gebogen televisies boven de 65 inch

Lees ook:

Dit zijn de nieuwe oled-tv’s van LG - Groter, meer pixels en hdmi 2.1

De beste televisietoestellen die in 2018 op de markt kwamen

Perfect beeld en geluid: dat vind je bij deze televisies
34 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • edwig smeets

  onzin ik heb ook zo een onding van veel te veel geld en ik kan er geen enkele film of sport uitzending volledig mee uitkijken ik word er moe van aan mijn ogen, te veel prikkels en te fel beeld denk ik.

 • Denf16 van Lebbeke

  5de voordeel, zeker niet te vergeten ... nog meer taks te innen door de belgische staat bij aankoop ;-)

 • alois philipsen

  Dikke zever, heb een gebogen en een rechte tv beide even groot en zie geen verschil, maar ja er zijn mensen die alles geloven

 • Sabine Verheyen

  en volgens iedereen die ik hoor, is er geen bal op tv... ik heb geen scherm nodig... maar kijk dan ook nooit tv...

 • Johan Billiet

  Men wil gewoon van het actuele overschot van gebogen schermen af daar quasi niemand die koopt...daarom maar even expert een platform geven...