4 tips om het bereik van je smartphone te verbeteren

thinkstock
Hoewel het bereik van de meeste operatoren er de laatste jaren drastisch is op vooruitgegaan, gebeurt het nog vaker dan je zou willen dat je weinig tot geen ontvangst hebt met je smartphone. Dit is wat je daaraan kan doen.

1. Zet je telefoon uit en aan
Je telefoon uitschakelen en vervolgens weer opzetten zorgt ervoor dat je besturingssysteem opnieuw start, waardoor je hoogstwaarschijnlijk meer bereik zal hebben. Geen zin om hieraan een minuutje of twee te verspillen? Zet je smartphone even in vliegtuigmodus, want dit zou hetzelfde effect hebben.

2. Herlaad je batterij
Als je berichtjes pas later binnenkomen is de kans groot dat dit te danken is aan een laag batterijniveau. Je GSM verbruikt meer energie om telefoonmasten te detecteren wanneer je hem constant gebruikt. Wist je trouwens dat je GSM dubbel zo snel oplaadt wanneer je hem in vliegtuigmodus zet?

3. Doe je raam naar beneden wanneer je in de auto zit
Voertuigen zijn eigenlijk grote metalen dozen die vaak een goed bereik tegenhouden. Wanneer je onderweg bent en slechte ontvangst hebt is het een goed idee om het raam even naar beneden te rollen voor een simpele oplossing

4. Ga in huis op zoek naar de plekken met het beste bereik
Het is geen geheim dat er in sommige plekken van je huis nu eenmaal beter bereik is dan op andere. Trek enkele minuutjes uit om de hoekjes zonder degelijk telefoonbereik in kaart te brengen, dat bespaart je in de toekomst heel wat frustratie.
Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels