4 TB opslag en hele voorkant is scherm: Lenovo licht weer tipje van sluier mysterieuze Z5

rv
De marketingcampagne voor de Lenovo Z5-smartphone draait op volle toeren. Nadat het bedrijf al bekendmaakte dat de voorkant zo goed als volledig bestaat uit scherm, laat het nu weten dat de smartphone uitpakt met maar liefst 4 TB opslagcapaciteit. Voor de rest is nog weinig bekend over Lenovo's nieuwe vlaggenschip.

Vicevoorzitter Chang Cheng van Lenovo maakt de opslagcapaciteit bekend op sociaalnetwerksite Weibo. De meeste moderne telefoons verschijnen met 128 GB of 256 GB interne opslag, dus de 4 TB-primeur van Lenovo maakt wel indruk.

Hoewel enkele techsites twijfelen of Cheng het wel degelijk heeft over interne opslag en niet over uitbreidbaar geheugen met micro-SD-kaartjes of zelfs cloudopslag, lijkt het wel degelijk het eerste. De topman spreekt over 'partikeltechnologie' en somt op hoeveel films, muziekbestanden en foto's de telefoon zou kunnen bevatten. Als het echt gaat over interne opslag, leidt het geen twijfel dat andere fabrikanten zullen volgen.

rv

Overal scherm

Eerder deze maand liet Cheng al weten dat de Z5 een screen-to-bodyratio van 95 procent heeft, wat betekent dat de voorkant quasi volledig uit schermoppervlakte bestaat. Ter vergelijking;: de iPhone X van Apple heeft nog altijd een screen-to-bodyratio van 82,9 procent, terwijl dat bij Samsungs Galaxy S9 en S9 Plus respectievelijk 83,6 en 84,2 procent is.

Op beelden die het bedrijf al vrijgaf, zijn bovenaan geen openingen te zien voor de luidspreker, de frontcamera of de nabijheidssensor. Mogelijk krijgt de telefoon een 'pop-upselfiecamera', wordt het geluid overbracht door vibraties of heeft Lenovo technologie onder het scherm verstopt, zoals dat nu al kan met een vingerafdruksensor. Ook aan de onderkant heeft Lenovo de knoppen aan de zogenaamde 'kin' van de telefoon weggewerkt.

Juni

Over de smartphone is verder amper iets officieels bekend, maar op 14 juni zou hij worden voorgesteld.
11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Yvan van Lebbeke

  Het is te hopen dat je die dan niet kwijt geraakt of dat hij stuk gaat. 4TB aan data zonder backup ???

 • Febe Chapin

  ik vermoed via cloud diensten.

 • Lucky Hedinckx

  Lenovo is niet slecht wordt net als Apple in china gemaakt ... Denk dat er véél verschil op prijs zit ...

 • Dieter Van Genechten

  4TB geheugenkaartjes?? Ben je serieus? Een kaartje of 35 dan ofzo?

 • Bart Boenen

  UFS. Er zijn nu al 1TB modellen op de markt.