10 originele cadeaus voor vaderdag

Shutterstock
Zondag 11 juni zetten we alle papa's in de bloemetjes. Een boeketje is misschien niet het meest mannelijke cadeau, maar wat geef je dan wel? Laat je inspireren door onze tips en koop jouw pakje aan de scherpste prijs.

Tablet

Voor zakenmannen die vaak onderweg zijn, komt een tablet goed van pas. Nog snel een briefing bekijken of een verslag doormailen? Geen probleem, dat doe je gewoon op de trein, in de taxi of tijdens het wachten op je vlucht. Een tablet is ook erg praktisch: de nieuwste modellen zijn zo dun en licht dat je ze moeiteloos overal mee naartoe neemt. De bekendste tablets zijn Apple iPads, maar ook Samsung, Asus en Microsoft bieden degelijke modellen aan.

Koptelefoon

Koptelefoons zijn er in alle kleuren, maten en prijzen, gaande van 50 tot 500 euro. Sommige mannen verkiezen een stijlvol model, voor anderen is vooral de geluidskwaliteit van belang. Een echte muziekfanaat maak je sowieso blij met een degelijke koptelefoon. En zo hoef jij niet steeds mee te luisteren naar de ellenlange gitaarsolo's waar hij zo van houdt.

Smartwatch

Voor actieve papa's is een smartwatch een must. Zo'n wearable houdt bij hoeveel stappen je zet, hoeveel calorieën je verbrandt en zelfs hoeveel trappen je oploopt. Maar ook voor minder sportieve zielen is dit een leuk cadeau: door doelen in te stellen, motiveert een smartwatch je om toch iets meer te bewegen en dat bierbuikje vaarwel te zeggen.

E-reader

Een boekenwurm in huis? Voor een honderdtal euro koop je al een goede e-reader. Praktischer dan een kanjer van een boek meesleuren, en je kan uit een gigantische catalogus kiezen. Zo geef je eigenlijk een hele bibliotheek cadeau. Daar is elke man even zoet mee.

VR-bril

Dit is er eentje voor de hippe papa's. Virtual Reality-brillen kan je gebruiken om te gamen of video's te bekijken. Eens je de bril opzet, lijkt het alsof je in een andere wereld bent terechtgekomen. De technologie is nog volop in ontwikkeling, maar zorgt wel al voor een levensechte ervaring. Wedden dat jouw man of papa er helemaal gek op is?

Lees ook: dit gereedschap is de droom van iedere man

Draadloze speaker

Bouwt jouw papa graag een feestje? Draadloze speakers maken dat een pak makkelijker. Je zet de speaker waar je maar wil en connecteert die met je smartphone of laptop. Lekker makkelijk, en geen gesleur met kabels. Sommige soorten zijn zelfs volledig waterdicht, ideaal voor een pool party. De absolute ster onder de speakers is Sonos, maar er bestaan zeker voldoende alternatieven voor wie een beperkt budget heeft.

Scheerapparaat

Voor de stiekeme ijdeltuit is een scheerapparaat een uitstekend cadeau. De nieuwste modellen zijn speciaal ontworpen om baard en snor heel precies te trimmen en bij te werken, zonder irritaties of gemiste haartjes. En als je man er goed uitziet, is dat natuurlijk ook voor jou fijn. Win-win!

Drone

Dit superhippe speelgoed is een droom voor mannen. Drones zijn ook best betaalbaar: voor 200 euro heb je er al een (al lopen professionele modellen op tot 25.000 euro!). Het praktisch nut van een drone kan je in vraag stellen, maar de glimlach die je erbij krijgt is onbetaalbaar. Met sommige drones kan je foto's meteen in HD naar je smartphone doorsturen. Als hij maar niet bij de buren gaat gluren...

Reflexcamera

Verzot op foto's nemen? Met een spiegelreflexcamera kan je je creatief volledig uitleven. Er zijn enorme verschillen tussen reflexcamera's qua type en prijs, maar voor zowel beginnende als volleerde fotografen is er wel een goede camera. Voor een standaardmodel tel je ongeveer 500 euro neer. The catch: misschien moet je af en toe model staan.

Keukenrobot

Het perfecte cadeau voor bourgondische mannen die graag in de keuken staan. Met een luxe-keukenrobot kan je zelfs met twee linkerhanden een maaltijd op tafel toveren. En geef je een echte hobbykok een keukenhulp, dan tovert hij moeiteloos gastronomische gerechten op tafel. Dat jij ervan kan meegenieten, is mooi meegenomen. 

Meer inspiratie nodig? Bekijk hier de top aanbiedingen.


Lees ook: 
Dit gereedschap is de droom van iedere man
De vijf beste smartphones van dit moment
Welke televisie past het beste bij jou?