“VS gaat door met verzoek tot uitlevering Huawei-topvrouw in Canada”

Meng Wanzhou, CFO bij Huawei.
REUTERS Meng Wanzhou, CFO bij Huawei.
De Verenigde Staten hebben de Canadese regering laten weten dat ze door willen gaan met het formele verzoek om uitlevering van de financiële topvrouw van telecommunicatiegigant Huawei, Meng Wanzhou. Dat meldt de Canadese krant The Globe And Mail.

Volgens de Canadese wetgeving krijgt de VS zestig dagen na de arrestatie van Meng om een formeel verzoek tot uitlevering in te dienen. Dat betekent dat de deadline op 30 januari snel nadert. Daarna heeft Canada nog dertig dagen de tijd om over het verzoek te beslissen. 

Wanzhou wordt door de VS verdacht van het schenden van sancties die zijn opgelegd aan Iran. De Canadese ambassadeur in de VS, David McNaughton, zei in een interview in de krant niet wanneer het formele uitleveringsverzoek wordt ingediend.

Huawei wilde volgens de krant niet reageren op de lopende juridische zaak.

Manifestant in China.
REUTERS Manifestant in China.5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marc Krol

  Dat ze zelf eerst orde in eigen rangen doen

 • dirk belis

  De VS denken echt dat ze maar kunnen doen wat ze willen!.hun grootheidswaanzin zal eveneens hun ondergang worden.De geschiedenis heeft dit al zeer! dikwijls bewezen.

 • FRIEDA VAN KEYMEULEN

  Hier wordt de grootheidswaanzin van de VS regering weer eens duidelijk. Onlangs nog hier gelezen hoe hun nieuwe ambassadeur voor Duitsland aan tal van Duitse bedrijven een brief stuurde met instructies van wat ze in dat verband mogen doen en wat niet. Meteen als 'persona no grata' terugsturen.

 • Ronny Biesen

  Hoop dat Canada hun verstand gebruiken en niet zwichten voor Trump zijn wansmakelijke wensen en doel om China te treffen. Dat kon wel eens verkeerd uitvallen voor de wereld.

 • Ronny Vansteelandt

  Ik vind niet dat de VS het recht hebben iemand uit het buitenland te arresteren omdat die niet naar hun pijpen dansen. De Amerikaanse sanctie's zijn hun zaak, niet die van gelijk welk ander land. Die vallen niet onder de Amerikaanse wetgeving.