"Telefoon Amazon-baas gehackt via WhatsAppbericht van Saudische kroonprins"

Jeff Bezos.
REUTERS Jeff Bezos.
De mobiele telefoon van Amazon-miljardair Jeff Bezos werd in 2018 gehackt nadat hij een WhatsAppbericht had ontvangen van de Saudische kroonprins Mohammed bin Salman. Dat meldt de Britse krant ‘The Guardian’.

Met het bericht van de kroonprins kreeg Bezos ook malware meegestuurd. Die zat besloten in een video. Bezos en de kroonprins hadden kennelijk al enige tijd een vriendschappelijke berichtenuitwisseling. Begin mei 2018 kreeg Bezos het ongewenste document toegestuurd.

In de uren daarna werden grote hoeveelheden data uit de telefoon van Bezos gehaald. Het is niet bekend wat dat precies inhield of wat er mee is gebeurd.

Experts begonnen vorig jaar een onderzoek van de telefoon van Bezos nadat intieme details over zijn privéleven in het Amerikaanse roddelblad ‘National Enquirer’ verschenen waren. Saudi-Arabië ontkende eerder al dat de telefoon van Bezos het doelwit van een actie was geweest.

De Saudische kroonprins Mohammed bin Salman
EPA De Saudische kroonprins Mohammed bin SalmanReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.