“Samsung werkt aan opvolger van vouwbare telefoon: Galaxy Bloom”

De Galaxy Fold 5G op techbeurs CES in Las Vegas.
Getty Images De Galaxy Fold 5G op techbeurs CES in Las Vegas.
De opvolger van de Galaxy Fold zou Galaxy Bloom gaan heten en zou als eerste Samsung-smartphone video’s kunnen maken in 8k-resolutie. De telefoon is net als de Motorola Razr een klaptelefoon, in plaats van een telefoon die uit te vouwen is tot tablet.

Samsung-topman DJ Koh zou beelden van de telefoon hebben getoond tijdens een presentatie voor providers en retailers op CES, meldt het Zuid-Koreaanse Ajunews. De klaptelefoon zou ongeveer dezelfde vorm hebben als een make-updoosje en zou vooral op vrouwen gericht zijn.

Volgens de site zou de Galaxy Bloom als eerste Samsung-telefoon in 8k moeten kunnen filmen. Er komen daarnaast varianten met 4g en 5g, klinkt het ook.

Ajunews zegt dat de klaptelefoon in plaats van plastic een beschermlaag heeft van dun glas, iets dat ook werd geopperd in eerdere geruchten. Het zou voor het eerst zijn dat een vouwbare telefoon een toplaag van glas zou krijgen. Alle tot nu toe gepresenteerde modellen werken met schermen van buigbaar plastic.

Samsung heeft een evenement gepland staan op 11 februari. Daar presenteert het vermoedelijk de klaptelefoon, naast de opvolgers van de Galaxy S10-serie. De Zuid-Koreaanse fabrikant presenteerde de Fold vorig jaar tegelijk met de S10-telefoons.